Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z cmd.exe i TeamSpeak 3

jasso

Pytanie

Opublikowano

#

#

#
#
#
R
E
K
L
A
M
A
#
#
#
#
#

Witam, w dniu wczorajszym w godzinach popołudniowych po uruchomieniu komputera, wejściu na neta zauważyłem, że muszę bardzo długo czekać aż strona się załaduje (wiadomo ping i te sprawy), odpaliłem więc cmd.exe i wpisałem ping wp.pl. Na wejściu spotkałem taki oto błąd:

ygbtsr.jpg

Dodam odrazu, że pingowanie IP działa poprawnie, ping -t wp.pl daje ten sam rezultat podobnie jest z tracert tylko pojawia się inny błąd.

Chcąc sprawdzić ping inaczej czyli poprzez TS'a uruchamiając go (w sumie to po 2kliku na ikonkę) nie uruchomił się a pokazał mi się taki błąd:

xltnoi.jpg

Nie wiem co mam z tym zrobić, kuleję lekko z angielskiego a widziałem kilka pseudo poradników na ten temat.

Komputer wczoraj skanowany MWAM'em, CCleaner'em, ADWCelaner'em i DLL-Fixer'em.

Proszę o jakieś wskazówki bo już nie wiem co mam zrobić -.-

//edit

Dodam jeszcze, że przy próbie dodania AdBlocka do Chrome'a przekierowuje mnie na inną stronę i wyskakuje taki komunikat:

peuft0.jpg

1390144171-U592769.png

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm spingować wp.pl nie możesz a wejść przez przeglądarke tak ?????

Staram sie pomagac innym uzytkownikom.

Obecnie siedze w dziale ELEKTRONIKA-OPROGRAMOWANIE.

Jesli piszesz cos do mnie oznacz mnie

Gdy pomagam w jakims temacie, staram sie doprowadzic do konca.Dajac mi LAJKA mozesz mnie zachecicc ;)

Opublikowano

Działa internet, każda strona, wszystkie programy wymagające połączenia z internetem typu steam też (oprócz tsa którego ss'a wysłałem wyżej). Gdy pinguję wp.pl lub inną domenę obojętnie jaką mam ten błąd z tracert jest podobny, jednak gdy pinguję samo ip czegokolwiek to działa bez problemu. 

Wpadłem na pomysł, żeby sprawdzić stan plików systemowych

cmd.exe (jako admin) -> sfc /scannow    Zobaczymy może to coś pomoże, póki co czekam na wynik skanowania :)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Karty otworzyłem sam, mpcforum itd... nie wiem w sumie po co je zakrywałem :P.

Co do sprzętu to mam PC

Jeżeli potrzebne jakieś dane postaram się dostarczyć.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Gdy pinguję wp.pl lub inną domenę obojętnie jaką mam ten błąd z tracert jest podobny, jednak gdy pinguję samo ip czegokolwiek to działa bez problemu. 

Spróbuj zmienić serwery DNS, na przykład na te od Google.

Panel sterowania -> sieć i Internet -> centrum sieci i udostępniania -> [twoja karta sieciowa] -> właściwości -> IPv4 -> ustawiasz preferowany serwer DNS na 8.8.8.8 a alternatywny na 8.8.4.4

Opublikowano

Niestety zmiana ipv4 nie pomogła ;[ Co wy na pomysł przywracania systemu sprzed 2 dni? Jeżeli nic nie pomoże

//EDIT

Jednak przywracania sprzed 2 dni nie zrobię - nie mam punktu przywracania, istnieje tylko z wczoraj -.-

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...