Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brick?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam Samsunga Galaxy Core lte i mam problem. Wgrywałem oprogramowanie (custom), które okazało się wadliwe. Podczas instalacji pokazało błąd i telefon zrestartował się. Od tamtej pory nie mogę go uruchomić. Wgrałem już kilka razy zwykły soft od Play'a standardowy, lecz to nie dało nic. Zrobiłem Factory/Data reset, nadal nic. Telefon zacina się w połowie odtwarzania dźwięku startowego Play'a. Soft wgrywałem wiele razy, na pewno wgrałem dobrze zwykły rom.

VIDEO z problemem: 

46820918531396229759.jpg

Nie wykonuję zleceń !

Opublikowano

ja na s4 mini i9195 mialem brick ze po wyskoczeniu nazwy telefonu ekran robił się czarny i nic dalej ale instalacja systemu Odinem i pomogło więc niewiem

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

możliwe że uszkodziłes partycje a na to chyba niema sposóbu tak pisało na Cyanogenmod forum

Opublikowano

A możesz uruchomić tryb Download?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Posiadam Samsunga Galaxy Core lte i mam problem. Wgrywałem oprogramowanie (custom), które okazało się wadliwe. Podczas instalacji pokazało błąd i telefon zrestartował się. Od tamtej pory nie mogę go uruchomić. Wgrałem już kilka razy zwykły soft od Play'a standardowy, lecz to nie dało nic. Zrobiłem Factory/Data reset, nadal nic. Telefon zacina się w połowie odtwarzania dźwięku startowego Play'a. Soft wgrywałem wiele razy, na pewno wgrałem dobrze zwykły rom.

VIDEO z problemem:

No właśnie ja miałam tyle szczęścia że mogłem wejść i download mode i recovery wiec poważnie nie było

Opublikowano

Mogę uruchomić normalnie download/Recovery. Wgrywałem stock rom już ODINEM, ale to nie pomogło. Zrobiłem WIPE DATA, ale nadal jest ten problem.

46820918531396229759.jpg

Nie wykonuję zleceń !

Opublikowano

Na filmiku nie widać oznak bricka. Po instalacji nowego systemu pierwsze uruchomienie może potrwać nawet 5-20 minut. Jeśli w tym czasie wyłączysz telefon - jest szansa na brick. Zrób całkowity WIPE, wgraj TWRP/TWRP TOUCH, wgraj na telefon wersję cyanogena pod swój telefon (przez adb), flash i gotowe :)

Opublikowano

Problem polega na tym, że do tego modelu nie ma TWRP, cyanogena. Jest tylko stock rom, beż żadnych innych rzeczy.

@Edit 

Telefon leżał na takim logo już 2 godziny. Nie ruszył się wcale.

46820918531396229759.jpg

Nie wykonuję zleceń !

Opublikowano

Wyczyść wszystko co się da i zainstaluj stock ROM jak nie ma nic innego ODIN'em.

Mi pomogło :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...