Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kali linux - instalacja

Cresto'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@

Nie odpowiedziałeś na moje pytanie.

Wejdź w ustawienia maszyny wirtualnej na Virtual Boxie, przejdź do zakładki storage i podaj listę urządzeń z kontrolerów IDE i SATA lub wstaw zrzut ekranu.

Opublikowano

@

Tak jak podejrzewałem - nie masz stworzonego dysku wirtualnego.

Kliknij na Controller IDE i wciśnij przycisk Add Hard Disk (dysk z plusem). Następnie w oknie, które się pojawi, kliknij Create new disk. W oknie dialogowym zaznacz pozycję VDI i kliknij next. Później wybierz pozycję Dynamically allocated, po czym ponownie kliknij next. Następnym krokiem będzie wybranie rozmiaru dysku. Wybierz go w zależności od potrzeb (zaleca się 10 GB i więcej). Po utworzeniu dysku upewnij się, że w atrybutach dysku wybrana jest pozycja IDE Primary Master.

Opublikowano

@

Przecież jest tam napisane, że ftp.pl.debian.org jest (zazwyczaj) dobrym wyborem.

Wg mnie wszystko jedno, który wybierzesz. Jeśli będzie wolno działał (lub w ogóle nie będzie) zawsze możesz go zmienić w pliku sources.list.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...