Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie chce mi się włączyć!

Gość From Ej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ostatnio robilam formatę komputera ( tzn kolega informatyk ).. No i od tego czasu gry pobieram lol-a instaluje po wyłączeniu komputera muszę od nowa instalować bo mi się wgl nie chce włączyć !!

Wie może co może być tego powodem?

Opublikowano

Może za krótko czekasz? Daj mu trochę czasu.

Dziś czekałam około 20 min -_- potem zrobiłam reset i mi wyskoczyło że adobne nie mam no to ściągłam i znów czekałam 20 min i nic

Opublikowano

masz wszystkie sterowniki?

DirectX, NET Frameworki itd?

Tak oczywiście przy instalacji zaraz klik aby mi zrobiło

Opublikowano

Spróbuj tego:

Lol jest najbardziej problematyczną grą w jaką grałem – niekiedy trzeba powalczyć, by dołączyć do rozgrywki. Wypiszę wam kilka (może i naście) czynności, które na pewno nie zaszkodzą, a może nawet pomogą w poprawnej instalacji i uruchomieniu gry.

Instalujesz Lola – działa? Fajnie. Nie działa? Czytaj dalej.

Odinstaluj sterownik karty graficznej, adobe air.

3. Ściągnij CCleanera i przeczyść swój komputer ze zbędnego syfu. Jednak rób to powoli i z rozwagą, aby nie usunąć ważnych danych.

4.Ściągnij driversweeper/cleaner i usuń sterowniki karty graficznej.

5.Użytkownicy windows7 często błędnie myślą, że od początku mają w systemie directx10 i to na pewno nie dx powoduje problemy z grą. Jednak nie wszystkie karty graficzne (szczególnie starsze/słabsze) obsługują dx10. Dlatego mimo, że masz dx10, zainstaluj dx9 (Użytkownikom innych systemów operacyjnych też zalecam instalacje dx9 z linka powyżej).

6.AdobeAir – musisz to mieć.

7.Internet Explorer 8/9 – myślisz „ po co?!”. Sam nie wiem, ale wiele gier ostatnimi czasy wymaga najnowszego explorera, w tym Lol. Dlatego też ściągnij i zainstaluj.

8.Ściągnij najnowszy sterownik do karty graficznej i zainstaluj go.

9. Powyłączaj wszelkie firewalle i antywirusy, w tym zapore systemu Windows.

10.Net framework, też jest niezbędny do gry.

11.Teraz Lol powinien działać, wszystko co potrzebne do uruchomienia masz na komputerze. Oczywiście powinieneś uruchamiać Lola jako administrator.

12.Chyba nie musze pisać, że komputer nie może być zawirusowany. Zawsze możesz puścić Combofixa.

Gra się zacina, wyłącza, pojawia się blue screen, resetuje się komputer. Tu jest większe pole do popisu, bo problem jest ewidentnie sprzętowy, ewentualnie „coś się gryzie” programowo.

1. Jeżeli podkręcałeś podzespoły to odpowiedź nasuwa się sama – nie osiągnąłeś stabilności. Zmniejsz taktowania.

2.Otwórz komputer i go wyczyść. Wiele ludzi nie zwraca na to uwagi, ale komputer należy regularnie czyścić, najlepiej sprężonym powietrzem. Nie czyścisz wnętrza obudowy -> zbiera się tam kurz -> kurz osiada na wentylatorach/radiatorach -> podzespoły się przegrzewają. Czyszcząc sprężonym powietrzem zwróć przede wszystkim uwagę na chłodzenie procesora i karty graficznej, oraz na wnętrze zasilacza. Nie polecam czyszczenia odkurzaczem, ze względu możliwość „uwalenia” podzespołów ładunkiem elektrostatycznym.

Pamiętaj, aby czyścić komputer regularnie.

3. Możliwe, że twoja karta graficzna umarła – ściągnij program furmark i puść test, patrząc, czy obraz wygląda normalnie, komputer się nie zawiesza/resetuje, a temperatura karty graficznej nie przekracza 90*C (karty graficzne są przystosowane do znacznie wyższych temperatur niż procesory, ale to nie znaczy, że wysokie temperatury nie skrócą ich życia.

4. Może procesor umarł – ściągnij OCCT, Test Type zmień na custom, długość testu na 20 minut, Test mode na Large Data Set, Priority na High. I włącz test. Patrz na temperatury. Temperatura maksymalna zwykle różni się w zależności od modelu procesora. Ogólnie w desktopach nie powinna przekraczać 70*C (w laptopach więcej), chociaż nowsze i5/i7 osiągają na boxowych chłodzeniach 80, a nawet 90*C. Najlepiej sprawdzić na stronie producenta procesora, jaki dany model ma Tj max.

5. Może być coś nie halo ze sterownikami, jeżeli problem pojawił się po instalacji nowego podzespołu (karta muzyczna/cokolwiek) może to być powodem. Dla świętego spokoju dobrze jest też odinstalować i zainstalować nowe sterowniki dla karty graficznej.

6. Może to być problem z ramem – należy ściągnąć program memtest, nagrać go na bootowalną płytkę, uruchomić ponownie komputer i sprawdzić programem pamięć. Jeżeli są błędy, to wiesz co jest problemem.

7. Możliwe, że zasilacz umarł. W większości komputerów, jakie stoją u was w domach siedzą chińska gówniane no name’y. Nigdy nie kupujcie tanich zasilaczy, bo taki zasilacz może uszkodzić podzespoły.Czarna lista zasilaczy i dlaczego ich nie kupować. Z najtańszych marek jedyne co można bez obaw kupować to Delty, Fortrony, Chiefteci. Jeśli macie miernik w domu, to dobrze jest zmierzyć napięcia.Tenartykuł pokaże co i jak. Jeśli nie macie miernika, spróbujcie pożyczyć od kogoś zasilacz i sprawdzić, czy to on jest winowajcą.

8. Można tak w nieskończoność, ale to są podstawowe rzeczy, które mogą być przyczyną niestabilności platformy. I każdy może to sprawdzić we własnym zakresie.

Pożyczone z forum LoLa :)

A jeśli nic co tu napisane nie pomoże, to radzę

udać się do działu komputery na MPC :)

tam są fachowcy od komputerow i zarac Ci powiedza co jest nie tak :D

Nie odpowiadam za linki podane w cytowanym fragmencie

­Keelah se'lai

Opublikowano

12.Chyba nie musze pisać, że komputer nie może być zawirusowany. Zawsze możesz puścić Combofixa.

Usuń ten punkt, bo ktoś naprawdę to zrobi... Użycie Combofixa bez odpowiedniej wiedzy może zrobić sieczkę w systemie.

@topic: Zainstaluj wszystkie aktualizacje Windows

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...