Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z czułością myszy

Szaiba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam następujący problem.

Ustawiłem sobie DPI 450  1000HZ  w windowsie czułość myszy 6/10    Sensivity w Cs 2,9    -   Przy takich ustawieniach myszka porusza sie w csie tak wolno,  że aby obrócić się o 360 stopni muszę 4x przejechać po podkładce podnosząc myszkę...  Co jest nie tak?

Ludzie piszą, że na tych ustawieniach najlepiej się gra, a nawet maja zbyt dużą czułość myszy.

W configu mam ustawione:

m_rawinput "0"

Dodatkowo nie wiem gdzie włączyć/wyłączyć   m_acceleration   w configu tego nie ma, może to jest przyczyna.

c3e3677f25827.png

Opublikowano

Po prostu masz czulość za mała, taka czułość jest dobra owszem, ale jak grasz z awp...

Graj jak Tobie wygodnie a nie jak inni, to że masz jakiś confing jakiegoś pro gamera nie czyni Ciebie pro graczem.

Graj jak Tobie wygodnie.

Opublikowano

Jaki masz rozmiar podkładki? Te ustawienia są dopasowane dla ludzi, którzy mają dość szeroką podkładkę, np. Steelseries Qck+.

Dodatkowo, jeżeli wcześniej grałem na większym DPI/sens to nie możesz od razu tak bardzo zmniejszać tych wartości, musisz zmieniać je stopniowo. Osobiście na początku grałem na 2k DPI 6.5 sens, potem zmieniłem na 1,5k DPI 4sens i tak w kółko, a obecnie gram na 800 DPI i 2.9 sens bo mam zbyt krótką podkładkę. 

b_560_95_1.png

Opublikowano

Na takich niskich sensach graja wszyscy lepsi gracze, niski sens zapewnia najlepsza precyzje.

Po prostu masz za mała podkładke + jesteś nieprzyzwyczajony

a akceleracje mozesz wylaczyc w ustawieniach gry.

Opublikowano

TO jednak może być wina podkładki bo mam małą :D

Poleci ktoś jakąś podkładkę szeroką w przyzwoitej cenie tak do max 80 pln

c3e3677f25827.png

Opublikowano

Na takich niskich sensach graja wszyscy lepsi gracze, niski sens zapewnia najlepsza precyzje.

Po prostu masz za mała podkładke + jesteś nieprzyzwyczajony

a akceleracje mozesz wylaczyc w ustawieniach gry.

Jak grasz jakiegokolwiek PM czy jakąś Ciężką bronią to przy niskim DPI nie masz szans nawet kogos obic...

Najlepiej w myszce jest miec jak najmniej DPI i w razie wlasnie gry z PM warto grac z myszka gdzie można ustalić ile DPI ma mieć.

Opublikowano

Jak grasz jakiegokolwiek PM czy jakąś Ciężką bronią to przy niskim DPI nie masz szans nawet kogos obic...

Najlepiej w myszce jest miec jak najmniej DPI i w razie wlasnie gry z PM warto grac z myszka gdzie można ustalić ile DPI ma mieć.

Typowy silver 

TO jednak może być wina podkładki bo mam małą  :D

Poleci ktoś jakąś podkładkę szeroką w przyzwoitej cenie tak do max 80 pln

SS QCK+   50-70zł

z tanszych a4tech x7-500mp około 20zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...