Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie serwera tylko dla siebie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!
Uff, jak dawno mnie tu nie było.. :D Ale no cóż,może od razu przejdę do rzeczy,hm? ;)

Otóż kiedyś dużo grałem w tego Metina, pomagałem w robieniu serwerów itd. (nawet przyczyniłem się do powstania pewnych plików serwerowych xD ), ale teraz jestem już kompletnym laikiem (z resztą wtedy były to wręcz pionierskie czasy patrząc na to, jak teraz wyglądają serwery tej gry). Noo a znowu naszła mnie ochota, żeby tak o sobie odpalić Metina i pograć. Ale czysto rekreacyjnie, wręcz pobawić się. Wpadłem więc na pomysł stworzenia własnego serwera Hamachi, tylko na użytek własny. Nikogo nie będę tam zapraszał,ani nic. Po prostu - samemu się pobawić.

Tylko teraz mam pewien problem. Otóż żaden serwer nie może mi wyjść tak jakbym tego chciał xD
Próbowałem korzystać z dwóch poradników. TEGO i TEGO.

Jak przy pierwszym poradniku wszystko szło dobrze,dopóki nie zresetowałem serwera (po zresetowaniu serwer się uruchamiał,ale ch już nie), tak przy drugim nawet za pierwszym razem nie mogę się zalogować na serwer. Wyskakuje po prostu "Błąd łączenia z serwerem" czy jakoś tak. W obu przypadkach również mogłem zalogować się do MySQL.

Próbowałem w serwerimfo.py wpisywać ip bez końcówki .100, z nią też, i nic. A w przypadku pierwszego poradnika pakowałem rooty tak samo - z i bez końcówki .100, ale to nic nie dawało.

Stąd moje dwa pytania:

1. Czy macie może pomysł czym to może być spowodowane? Chodzi mi tutaj o pliki takiniesmialy, bo z Terenzo dałem już sobie spokój. Aha! Klienta do tych plików pobrałem z linku z opisu filmu na YouTube,więc to raczej nie wina klienta.
2. Jeżeli nie bardzo, to prosiłbym, abyście podesłali mi jakiś ładny, możliwie prosty poradnik o tym, jak zrobić taki prosty serwer,żeby samemu móc się na nim pobawić. :)

Z góry dziękuję! (za działający sposób odwdzięczę się również sporą liczbą like'ów! ;))

@dla moderatora
Gdyby coś w temacie było zapisane źle,proszę o kontakt ze mną na pw, a nie od razu usuwanie tematu :P Dziękuję ślicznie!

@Edit
PortMap oczywiście włączony :D

Opublikowano

Jak mogłeś już zauważyć czytając dokładnie - korzystałem z niego :P niestety - nic. Kiedyś była cała masa tych poradników, od prostych do zaawansowanych. A teraz jest jeden o.O I to właśnie na plikach terenzo.

Opublikowano

Jakie pliki chcesz odpalić? Chętnie pomogę możesz pisać do mnie pw to podam dalszy konakt, tylko nie pisz na gg bo nie uzywam :D

Opublikowano

Wez sobie source ogarnij i pracuj nad tym, chyba najlepsze rozwiązanie.

Jeśli jednak game2089 to pliki by schittset.. inne są jakieś takie zasyfione. ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...