Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak przyciągnąć graczy na serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem bo otworzyłem serwer easy skyblock i mam na nim mało osób. Reklamowałem go na MPC i zamierzam jeszcze na YT. Wiecie może co zrobić żeby grało u mnie więcej osób? IP możecie zobaczyć szukając na moim profilu lub w zakładce publikacje serwerów i sami oceńcie ten serwer czy może czegos tam brakuje i napiszcie mi. Z góry dziękuje wszystkim za wypowiedzi.

Opublikowano

Porób reklamy na wszystkich forach z grami jakie znajdziesz.

Jeżeli masz dużo osób na skypie to ustaw sobie IP w opisie i napisz do każdego.

Zrób FanPage serwera na facebooku.

Zrób reklamę na YouTubie i umieść ją na fanpageach takich jak "Pomagamy małym YouTuberom".

;)

sseekj.jpg

Opublikowano

Najlepiej to trzeba zabrać się do roboty. Po pierwsze szukać jakieś fora serwerowe, tam reklamować (np: mpcforum.pl), po drugie nagrać lub ktoś ma nagrać film z serwera (ale nie kalkulatorem tylko czymś normalnym [Nie lodówką lub mikrofalówką]), po trzeci można by zrobić jakąś stronę dla serwera, nie ważne czy na końcu będzie .pl .com .net .com.pl pl.com wc.lt cba.pl cos.pl itp, tylko to żeby wyglądała jakoś dobrze bo wtedy gracz może wejść na taką stronę i zobaczyć różne rzeczy serwerowe np: Sklep premium, jakieś topki, itd

531001454960877632167.png

Opublikowano

Powiem tak.. Gdy dodałem twój serwer do listy, zauważyłem, że w MOTD serwera jest błąd.. "SkyMC - najlepszy easy skyblock w Polcse".. Gdy połączyłem się z serwerem, wyrzuciło mnie za latanie.. Pierwsze co zawsze sprawdzam to /pl .. ku mojemu zaskoczeniu lista pluginów jest odblokowana dla graczy. Spawn nie powala na kolana.. Spawn to kwadrat, sklep to prostokąt, wyspa to kwadrat.. Nie mogę sprawdzić jakie są dostępne kity, adres serwera to subdomena, domena .pl kosztuje 15zł na pewnym hostingu, na "nazwa.pl" z tego co czytałem jest za darmo na rok.. Strony serwera, teamspeaka nie ma. Da się bez tego przeżyć, jednak jedyna dostępna forma kontaktu z administracją to gra oraz z tego co widziałem, jest podany jakiś kanał na youtube. Tablista pusta, możesz coś tam wrzucić.. Zawsze to lepiej wygląda. Serwer opublikowałeś na mpcforum 3 godziny temu. Ty liczysz na 100 graczy? To nie te czasy, teraz żeby się dobrze wybić potrzeba dobrej reklamy u dużego YouTubera, albo mieć nowości na serwerze, których nie ma u innych. Co do prezentacji - mógłbyś zrobić autorską, a nie z generatora ;)

Opublikowano

Polecam wchodzić na serwery i pisać:

Zapraszam na serwer Skymc.costam skyblock każdy kto wejdzie dostanie itemy i 5 osób event o VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...