Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Craftserve vs Pukawka.

Craftserve vs Pukawka  

39 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co jest według Ciebie lepsze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi konkretnie o to, czy pukawka ma jakieś ograniczenia.. Np. CraftServe.. Niby bez limitu, a jednak ramu mam tylko 7gb, nie chcą mi przydzielić więcej, bo mój serwer najwięcej zużył 6gb.. Czy na pukawce od razu dostaje się więcej? Jak jest u nich z maszynami? Nie ma problemów? Proszę o nie pisanie komentarzy typu.. pukawka i craftserve to gówno, bierz enderchest.

Opublikowano

Na pewno pukawka ma jakieś ograniczenia, bo nieskończona ilość ramu jest niemożliwa.

Skoro nawet nie używasz tych siedmiu gb na craftserve to po co Ci więcej? To nie zwiększy wydajności serwera. :P

Według mnie oba hostingi są najlepszymi w Polsce, ale jakoś większy sentyment mam do craftserve, zakładałem tam wszystkie swoje serwery i nigdy nie było żadnego problemu. 

Opublikowano

Na pewno pukawka ma jakieś ograniczenia, bo nieskończona ilość ramu jest niemożliwa.

Skoro nawet nie używasz tych siedmiu gb na craftserve to po co Ci więcej? To nie zwiększy wydajności serwera. :P

Według mnie oba hostingi są najlepszymi w Polsce, ale jakoś większy sentyment mam do craftserve, zakładałem tam wszystkie swoje serwery i nigdy nie było żadnego problemu. 

Po prostu chcę wiedzieć, jak to jest na pukawce. Na csrv wiele rzeczy mnie irytuje, dlatego myślę nad przejściem do pukawki - dlatego pytam :)

@edit: Poza tym.. bez limitu to bez limitu.. wiadomo.. nie dadzą mi miliona ramu, ale wziąłem serwer testowy na pukawce i mam.. http://scr.hu/2ted/ays1y

Opublikowano

Craftserve ma maszyny we francji (Europa)

Pukawka w warszawie oraz gdańsku (Polska)

Nie robią limitów na serwer a są limity na maszyny, ale i tak 30 gb ramu nie zużyjesz,a  tyle jest standardowo przydzielane.

Pukawka.pl ma wprowadzić także system wypłat oraz posiada najtańsze oferty za najlepsze parametry.

Możesz przetestować pukawke za darmo.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

@Nigusek

Nie wprowadzaj ludzi w błąd. 

Pukawka ma też serwery we Francji w lokalizacji OVH (z pełną ochroną Anty DDoS).

Potrzebujesz tanich punktów na Pukawka.pl?

Pisz PW! ;)

Opublikowano

Powiem ci tak że mam tam serwer bez żadnych limitów, chodzi mi tu o pukawke - maxcrafta i nie mam tam żadnych lagów. Około 20-30 pluginów. Slotów dałem 150 w każdej chwili można powiekszyc do 999 i moge ci polecić właśnie ten host bo jak dla mnie to jest on bardzo dobry a na craftservie często są lagi.

Opublikowano

@Nigusek

Nie wprowadzaj ludzi w błąd. 

Pukawka ma też serwery we Francji w lokalizacji OVH (z pełną ochroną Anty DDoS).

Co ty za głupoty opowiadasz:

Pukawka =

Data Center Warszawa ATMAN http://www.atman.pl/

https://pl-pl.facebook.com/PukawkaPL/posts/420360968073299

A teraz się dowiedziałem, że mają jedynie biuro w gdańsku.

Ps.Jest też lokalizacja EU (Niemcy) w Data Center Hetzner lecz oferta nie jest oferowana dla minecraft a tylko dla poszczególnych gier.

Pukawka nie korzysta z Ovh

https://www.hetzner.de/en/

Hetzner jest też dobrym Data Center lecz nie jest po prostu umożliwiony do wyboru w panelu dla minecraft.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

­Na craftservie, były kiedyś duuużeee timeouty, jak teraz- nie wiem.

Ilość ramu jest zwiększana dynamicznie - im więcej osób, tym więcej ramu. Nie wiem co z procesorem, ale ja bym wybierał pukawkę.

/edit

Nowa rewolucyjna oferta!
Nowa oferta serwerów w Maxcraft.pl! Już teraz za jedyne 29 zł miesięcznie możesz uzyskać serwer bez limitu pamięci RAM, zasobów procesora, miejsca na dyskach ssd, oraz bez limitu slotów.

To do procesora.

Niżej macie ostateczną odpowiedź.

aw

Opublikowano

Ale wiesz, że ram to nie wszystko? Najlepiej byłoby się dopytać suportów obu tych hostingów jaki % CPU dostaje każdy serwer bo nawet 20 GB ramu nie pomoże jak procesor nie będzie wyrabiał. Jak posiadasz w miarę duży serwer to może lepiej byłoby go przenieść na VPS-a albo jakąś mniejszą maszynę dedykowaną. Btw. z tego co pamiętam craftserve miał ograniczenie w plikach (nie wiem jak jest teraz). 

Opublikowano

Nie polecam ci żadnego z tych zobacz mineserv.eu

Za cenę najdroższej oferty na mineserv (50zl, 4gb ramu) wolę wziąć vps'a na ovh.pl (40zł, 4gb ramu)

Opublikowano

jasmin11

Oferta serwerów Minecraft Pro jest w Polsce: ATM i SDC

Oferta Bez Limitu to OVH

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Co ty za głupoty opowiadasz:

Pukawka =

Data Center Warszawa ATMAN http://www.atman.pl/

https://pl-pl.facebook.com/PukawkaPL/posts/420360968073299

A teraz się dowiedziałem, że mają jedynie biuro w gdańsku.

Ps.Jest też lokalizacja EU (Niemcy) w Data Center Hetzner lecz oferta nie jest oferowana dla minecraft a tylko dla poszczególnych gier.

Pukawka nie korzysta z Ovh

https://www.hetzner.de/en/

Hetzner jest też dobrym Data Center lecz nie jest po prostu umożliwiony do wyboru w panelu dla minecraft.

Zobacz sobie gdzie leży serwer nstorm.maxc.pl.

Przydatna strona: whoishostingthis.com/

Screenshot:

Potrzebujesz tanich punktów na Pukawka.pl?

Pisz PW! ;)

Opublikowano

Według mnie najlepszy jest craftserve.
Dlaczego?

- Masz wydajny serwer (brak lagów - lecz musisz dostosować pluginy do swojej pamięci serwera)

- Mają duże doświadczenie, zawsze pomogą

- Łatwe zarządzaniem serwerem

- ...

531001454960877632167.png

Opublikowano

Za cenę najdroższej oferty na mineserv (50zl, 4gb ramu) wolę wziąć vps'a na ovh.pl (40zł, 4gb ramu)

to czemu nie wezniesz ? to bedzie duzo lepsze od tych chujowych slotowcow 

Według mnie najlepszy jest craftserve.

Dlaczego?

- Masz wydajny serwer (brak lagów - lecz musisz dostosować pluginy do swojej pamięci serwera)

- Mają duże doświadczenie, zawsze pomogą

- Łatwe zarządzaniem serwerem

- ...

ehehehehe 

mialem tam kilka serwerow i zawsze byly lagi ... nawet na czystym serwie bez pluginow 

90% odpowiedzi to bot tomasz jakis tam i "wina lezy po stronie twoich plikow"

nie mowiac juz o panelu ktory potrafi sie wysypac przy restarcie serwa

@top

jak juz tak bardzo chcesz to pukawka 

Opublikowano

ja bym wybrał Craftserve ponieważ nie ma na tym hostingu żadnych problemów ani lagów na serwerze. Z tego co hosting mi napisał to że 4 GB ram zużywał serwer przy  65 graczach 

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

to czemu nie wezniesz ? to bedzie duzo lepsze od tych chujowych slotowcow 

ehehehehe 

mialem tam kilka serwerow i zawsze byly lagi ... nawet na czystym serwie bez pluginow 

90% odpowiedzi to bot tomasz jakis tam i "wina lezy po stronie twoich plikow"

nie mowiac juz o panelu ktory potrafi sie wysypac przy restarcie serwa

@top

jak juz tak bardzo chcesz to pukawka 

Ponieważ na ten moment nie potrzebuję kupować VPS'a, wystarczy mi dobra oferta ze "slotowców". 

Opublikowano

Wybieram PUKAWKE ponieważ zawsze dawała najlepsze oferty i konkurencja nie była w stanie im dorównać, craftserve próbuje lecz daleko mu do pukawki, blokują możliwość wgrania własnego silnika, nie posiadają na liście wszystkich silników (niektórzy wracają do starszych wersji ),serwery w craftserve mają najwolniejszy status, u nich tylko animowane motd nie działa, i oczywiście lipny itemshop.

Więc najbliższy konkurent pukawki nie ma z nią szans więc polecam pukawke, posiadają najlepsze maszyny, dużo zadowolonych klientów,  najwygodniejszy itemshop (prowizja tylko 50% kwoty sms)

Wiele opcji autorskich w panelu.

Duże doświadczenie, jest to jedna  z pierwszych firm świadcząca usługi hostingowe na tak dużą skale w polsce z polskimi data center.

Tak oceniam Hotsingi:

Craftserve 7 / 10

Pukawka 9,5 / 10

Fiberhost 5 / 10

Mineserv 4,5 / 10

lvlup 6 / 10

Enderchest 5 / 10

Crafthost 3 / 10

cubegame 4 / 10

Jeżeli masz zamiar prowadzić duży serwer polecam OVH

Jest to moja prywatna ocena tych hostingów, nabyłem ją prowadząc serwery sam lub ze znajomymi na tych hostingach, ocena może ulec oczywiście zmianie.

Opublikowano

Pukawka

╔══╗♫ 
║..   ║♫ ♫ 
║(O)║ ♫ ♫ ♫ 
╚══=

Opublikowano

Zdecydowanie Craftserve jest lepszy...

Po za tym, pukawka.pl to jest z tego co wiem do cs'a itp., odnośnikiem do pukawki.pl, gdzie się stawia serwery MineCraft to jest to: http://maxcraft.pl 

zresztą, słyszałem, że pukawka.pl jest beznadziejne. Może wybierz Enderchest.pl? Sam tam mam i masz nielimitowane sloty i ram. Ja np. mam tam 200 slotów, a serwer śmiga jak szalony. A kosztuje tylko 29zł/mies. za pierwszym razem, potem 27.55/mies. bo za pierwszym razem jest instalacja wliczana do ceny. Masz 10 GB miejsca na dysku serwera. Jedyny minus to jest CPU, bo ma 10%. Tu masz nawet tą ofertę, UNIVERSAL (ta, z której ja korzystam i Ci polecam)

Opublikowano

­@xMNx

Ale na swoim enderchescie masz 10% limitu procesora...

A pukawka ma maszyny w okolicach - Niemcy i Polska, małe pingi, a enderchest chyba we Francji. A pukawka nie ma ograniczenia CPU, a ram ma dynamiczny. Liczba slotów to domyślnie 999. 256 GB RAM na jednostkę. Zamiast enderchesta to już lepiej dedyka kupić.

PS. Maxc to pukawka :)

PS2. Ench nie są chyba doświadczeni, to ich slajd i interpunkcja:

Przeparkuj swój serwer do Enderchest.pl !

Masz serwer u konkurencji ? Przenieś go już teraz do Enderchest ! Jako lider hostingu Minecraft w Polsce, oferujemy atrakcyjne rabaty nawet do 50 % jeśli zdecydujesz się przejść do Enderchest.  

Niżej//

Literówka :E

aw

Opublikowano

­@xMNx

Ale na swoim enderchescie masz 10% limitu procesora...

A pukawka ma maszyny w okolicach - Niemcy i Polska, małe pingi, a enderchest chyba we Francji. A pukawka nie ma ograniczenia CPU, a ram ma dynamiczny. Liczba slotów to domyślnie 999. 256 GB RAM na jednostkę. Zamiast enderchesta to już lepiej dedyka kupić.

PS. Maxc to pukawka :)

PS2. Ench nie są chyba doświadczeni, to ich slajd i interpunkcja:

Tak? To patrz na to, widzę, oni mają ortografie level hard. Interpunkcja nie taka zła, ale ortografia..

Opublikowano

Pukawka zawsze miała stabline serwery tyczy się to wszystkich gier c: polecam jak zawsze wierny klient Pukawki :)

post-797478-0-22852600-1429556938.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...