Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lot w kosmos.

Hola

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie na poważnie.

Wie ktoś czy jest możliwy lot w kosmos za pieniądze? Czy raczej niemożliwe jeszcze dla zwykłych ludzi?

VNp6c2U.png

Opublikowano

Philips robił konkurs, a główną nagrodą był lot na orbitę okołoziemską.

Lot w kosmos turystycznie jest możliwy, ale jak napisał Piotrek dla zwykłego Janusza raczej impossible. Trzeba być nadzianym. Byś musiał płacić w dolarach/rublach (zależy z jakiego państwa), a to kosztuje więcej niż 70 tysięcy. ;)

Opublikowano

Ale pierdolisz ... słyszałem we wiadomościach tvp że takie coś kosztuje 70 k dolarów

przelicz sobie na złotówki

Hahaha, 70 000 dolarów? Póki co to Virgin Galactics pracuje nad wprowadzeniem wycieczek za 250 000 dolarów, więc nie wiem skąd ty masz takie informacje.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Turysta_kosmiczny

Opublikowano

Jest możliwy lecz w gre wchodzą duże pieniądze. Obecnie są to koszty 1,5 miliarda dolarów za lot na księżyc ponieważ same koszty organizacyjne takiego lotu to na pewno nie 70k czy 250k tak jak to pisali UP xD

To są setki milionów.

Podobno przed 2020 rokiem będą loty turystyczne wtedy cena takiej wycieczki to około 250 tys $

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Na pewno jest możliwy. Wszystko jest możliwe, ale lepiej poczekać, bo za 50 lat będzie tańszy niż bilet MPK.

Opublikowano

Jest możliwy lecz w gre wchodzą duże pieniądze. Obecnie są to koszty 1,5 miliarda dolarów za lot na księżyc ponieważ same koszty organizacyjne takiego lotu to na pewno nie 70k czy 250k tak jak to pisali UP xD

To są setki milionów.

Podobno przed 2020 rokiem będą loty turystyczne wtedy cena takiej wycieczki to około 250 tys $

Gdzie ty widzisz pytanie o loty na księżyc? Pytanie było o locie kosmicznym, nie na księżyc. Do tego napisałem, że Virgin Galactics pracuje nad projektem, dzięki którym będzie można lecieć w przestrzeń za 250 000 dolarów. Czytanie ze zrozumieniem się kłania...

Opublikowano

@rogoendplis nie wiem, czy chciałbym sam, bez przygotowania, z jakimś balonem polecieć w małej kapsule na wysokość 30 km

Jeszcze dochodzi, że w "kosmos" to dość duża zmienna. Widok z 30 km, a z Międzynarodowej Stacji Kosmicznej się trochę różni. Na opłacalne oferty tego typu "wczasów" będzie trzeba poczekać. 

Opublikowano

Niedawno adbuster i scifun organizowali konkurs gdzie można było wygrać lot w kosmos :)

Nie oni tylko Philips. Z jutuba by zafundowali, co nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...