Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 quest helper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czasem mam za dużo czasu i wtedy powstają najciekawsze projekty - najnowszy to quest helper, który w dużym skrócie pozwala nam na swobodne pisanie fabuły do questów bez przejmowania się długością znaków w jednej linii czy znakami diakrytycznymi.

Jeżeli ilość znaków w danej linii przekroczy dopuszczalną, ostatnie słowo zostaje automatycznie przeniesione do nowej linii.

Jeżeli na końcu linii nie ma spacji, zostaje ona dodana.

Screeny:

yZhiHn4.png

eCxGuzb.png

O ile dobrze pamiętam to maksymalna ilość znaków w jednej linii to w metinie standardowo 60 znaków (albo 50, naprawdę nie pamiętam), dlatego tyle ustawiłem domyślnie.

Jeżeli się mylę, proszę poprawcie mnie.

Link:

http://qentinios.pl/download/quest.php

Ta wersja nie jest jeszcze doskonała, poczytajcie wskazówki na górze strony, być może poprawię niektóre z tych mankamentów. Ważne że działa.

Aha, i jeszcze jedno, inspirowałem się tematem Wojtka (baran860), jego programik jednak nie przenosił automatycznie słów, tylko podkreślał za długie linie.

sygnatura2.png

Opublikowano

Bodajże 52.

Jesteś pewien? Ktoś mi właśnie mówił że 60, a nie mam serwera żeby to sprawdzić.

#Zmienione na 52.

sygnatura2.png

Opublikowano

Jest jeden błąd (w sumie trudno to błędem nazwać, ale zawsze lepiej poprawić), mianowicie jeśli ktoś zrobi sobie linijkę bez spacji to wyjdzie mu takie coś:

gBaYeEj.png

W każdym razie fajny pomysł i wykonanie, prostota jest kluczem do sukcesu, dobrze by było gdyby ludzie o tym pamiętali.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Jest jeden błąd (w sumie trudno to błędem nazwać, ale zawsze lepiej poprawić), mianowicie jeśli ktoś zrobi sobie linijkę bez spacji to wyjdzie mu takie coś:

W każdym razie fajny pomysł i wykonanie, prostota jest kluczem do sukcesu, dobrze by było gdyby ludzie o tym pamiętali.

Po prostu zakładałem że nikt nie użyje słowa dłuższego niż 52 litery, widzę że jednak ktoś się skusił xD.

Dzięki za zwrócenie uwagi, ale raczej nie chce mi się tego poprawiać.

sygnatura2.png

Opublikowano

O proszę! bardzo ciekawy pomysł, na pewno wielu osobom ułatwi to pisanie questów.

Opublikowano

Bodajże 52.

a nie 50? 52 z cudzysłowem, tak mi się wydaje

say("12345678901234567890123456789012345678901234567890")

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...