Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dodawane są Performance Points?

Toxic325325

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się zapytać jak dokładnie są dodawane pp. Chodzi o to, iż każda mapa ma swoje pp do "zgarnięcia" za rozegranie jej, ale jak dokładnie jest ono dodawane do łącznej ilości naszego pp. Gdy rozegramy mape to pp nie jest przydzielane od razu. Tutaj pojawia się pytanie, a mianowicie: Po jakim czasie dodawane są pp i jak one są zliczanie z zagranych map.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Jest wyliczane od razu, ale sporo gier daje po 0.1 pp, więc nie zawuważasz tego

Nie otrzymujesz pełnej wartości pp za mapę, bo kiedy wbijasz nowego top ranka, to z racji tego, że zagrałeś więcej map kolejne przechodzą na niższe pozycje w twojej ogólnej tabeli wyników, a im niższa pozycja tym mniej procent pp z mapy daje

image1.png?uid=3801346&m=3

Opublikowano

Im więcej pp jest warta mapa tym wyżej na liście jest. Im wyżej jest tym więcej % ze zdobytego pp jest zaliczane do pp. Masło maślane, wiem. Ale inaczej nie umiem wytłumaczyć xD
Dlatego też po pewnym czasie MUSISZ grać trudniejsze mapy, żeby zdobyć jakieś pp :P

Opublikowano

@Mustang1x1 to o co chodzi np. w Tillerino bocie z np. "Apocalyptica - Hall of the Mountain King [Normal]  95%: 8pp | 98%: 9pp | 100%: 14pp |"

Dokładnie to co jest tam napisane: Za 95% piosenki dostaniesz 8pp, za 98% 9pp itd. Nie jestem pewien ile % z tego pp Ci doda.

6434527732.png76561198021029824.png

Opublikowano

Ja zauważyłem że każda mapa ma inne PP do oddania zależy ile wtedy % z mapy wyciągniesz bo np z modami HR DT i FL osiągnąłem 30 coś PP na easy

A innym razem na Hard z Dt dostałem ok 28 PP więc jest to raczej zależne od mapy

Gdzieś kiedyś było napisane jaki mod ile PP może dodać oczywiście podane w %

TEMAT

Opublikowano

Ja zauważyłem że każda mapa ma inne PP do oddania zależy ile wtedy % z mapy wyciągniesz bo np z modami HR DT i FL osiągnąłem 30 coś PP na easy

A innym razem na Hard z Dt dostałem ok 28 PP więc jest to raczej zależne od mapy

Gdzieś kiedyś było napisane jaki mod ile PP może dodać oczywiście podane w %

To nie jest tak, jak piszesz

Spróbuję wyjaśnić jeszcze raz, może dokładniej

Każda pozycja w twoim "top ranks "ma z góry ustaloną wartość pp. Pierwsza ma 100%, druga 95%, kolejne odpowiednio mniej, jest na to wzór. Nie zależy to w żaden sposób od konkretnej mapy czy użytych modów. Jeżeli wbijesz np. nowego top ranka, to nie znaczy, że dostaniesz 100%pp. Po prostu nowy toprank zrzuca poprzedni na drugie miejsce, gdzie liczona jest z niego niższa ilość pp, obecna mapa na drugim miejscu zrzuca poprzednią mapę będącą na drugim miejscu, i tak dalej. Jednak w ostatecznym rozrachunku zdobywasz jakąś ilość pp, bo nowy top rank jest warty więcej niż poprzedni

image1.png?uid=3801346&m=3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...