Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Optifine + Rei's Minimap na 1.5.2

MisterMatiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chciałbym sobie zainstalować Rei's Minimap i Optifine na 1.5.2, aby na MCHC sobie kopać na poziomie ok. piątym i widzieć normalnie, jak na powiedzmy 60, bo na bardzo niskim poziomie przy bedrocku, gówno widać. Wiecie może gdzie można pobrać gotowy launcher lub jak instalować na Minecraft Premium? Odkąd jest ten ''nowy'' launcher, nie potrafię zainstalować modów. Nie mogę otworzyć tego pliku z rozszerzeniem .json i całej reszty. Będę dawać lajki i najlepszą odpowiedź.

Opublikowano

Pobierz MultiMC. Samemu zainstaluje za ciebie forge na jaka kolwiek chcesz wersje i jedynie co to mody do /mods/ folderu musisz wrzucic. Na oficjalnej stronie maja tutorial chyba jak zainstalowac mody.

http://multimc.org/

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Dobra, sam już sobie poradziłem. Myślałem, że jeżeli na plik .json kliknę za pomocą PPM to wyskoczy ''Otwórz za pomocą..'', ale wystarczyło kliknąć LPM i zmienić na wybór programu. Szybko skopiowałem wersję 1.5.2, zmieniłem wszystkie nazwy, wrzuciłem pliki optifine do .jar i gotowe. Ale ściągnęłem ten program, aby pozbyć się cieni.

Miałeś tak, że gdy jesteś pod samym berockiem, widzisz wokół siebie ciemność? Kolega mówił, że pobranie Optifine pomoże, a nie działa. Chcę się tego pozbyć, bo chcę bezpiecznie kopać na niskim poziomie, bo na wyższym mogą mnie łatwiej zobaczyć. A może jest jakaś opcja?

Edit - Dobra, zrobiłem to sam. Ale za każdym razem, kiedy uruchamiam minecraft i ładuję Single Player, piszę ''pobieranie terenu'' i na tym właściwie kończy się gra na Single. Na Multi, mam straszne lagi i nie wiem co robić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...