Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzęt do cs go czy to coś w ogólę daje ?

dziku213

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widziałem już wiele różnych materiałów np. monitora 60 i 120 herców itp.Dręczy mnie pytanie czy sprzęt w ogóle coś daje i zmienia ? Np. słyszałem ostatnio że wszystkie dpi w tych nawet najlepszych myszkach jest przekłamane i nie robi to praktycznie żadnej różnicy a dają ją ewentualnie czas opóźnienia.Czy warto inwestować w słuchawki,myszkę,klawiaturę i monitor ? Czy da się grać na tanim sprzęcie i liczy się tylko kwestia przyzwyczajenia i skill.Jeżeli warto to ile można zyskać na grze rzeczywiście jest jakaś różnica.Czekam na wasze wypowiedzi.

Opublikowano

Na tanim sprzęcie amatorsko może i pograsz bardziej profesjonalnie nie.

Warto inwestować w słuchawki , myszkę , klawię i monitor bo to daje wiele.

Inny komfort, to tak jakbyś porównywał słuchawki marki "SteelSeries" z markami, które są sprzedawane w każdym jednym sklepie.

Opublikowano

Sprzęt daje duużo, w kwestii cs-a nawet za dużo.

Jeżeli chodzi o klawiature, to możesz mieć jakąś za 20 zł klawiatura do cs-a nie jest ważna.

Mysz-Chodzi tu głównie o wygode grania, i komfort. Żeby się ręka nie męczyła.

Lecz z takimi myszkami do 20/30 zł ciężko będzie.. W mysz moim zdaniem lepiej kupić pożądniejszą i na dłużej.

Monitor- On daje najwięcej i to własnie jest głupie. Jak wiesz mamy w monitorze hZ, czyli odświeżanie. 60 hZ ma praktycznie większość, i ma ją większosc monitorów .

Między 60 a 120/144 jest ogromna różnica, sam mam monitor 60 hz grałem na monitorze 144, i to wgl inna gra..

Słuchawki- Tak samo jak mysz.

Opublikowano

Czyli wszystko prócz monitora to chodzi bardziej o wygodę z tego co zrozumiałem.Tylko kwestią jest monitor jeżeli chodzi o parametry.Yhmm.Ja myślę że do wszystkiego idzie się przyzwyczaić i nawet na tanim sprzęcie można dobrze grać.Faktycznie monitor ma durze znaczenie bo poprawia pewnie czas reakcji bo szybciej wyświetla.O amatorsko mi nie chodzi bardziej mi chodzi czy na takim sprzęcie można grać dobrze np. w goldzie.Mam jeszcze pytanie do tych co grają awp bo ja osobiście tylko tą broń trenuję jaka rozdzielczość ? i czułość ? faktycznie kwestia przyzwyczajenia ale ja np. słyszałem od youtubera że na 16:10 lepiej gra się z awp lecz to jest tylko jego opinia.Co do czułości na awp ja gram na standardowej czyli 1 a wy ?

Opublikowano

Sprzęt daje duużo, w kwestii cs-a nawet za dużo.

Jeżeli chodzi o klawiature, to możesz mieć jakąś za 20 zł klawiatura do cs-a nie jest ważna.

Mysz-Chodzi tu głównie o wygode grania, i komfort. Żeby się ręka nie męczyła.

Lecz z takimi myszkami do 20/30 zł ciężko będzie.. W mysz moim zdaniem lepiej kupić pożądniejszą i na dłużej.

Monitor- On daje najwięcej i to własnie jest głupie. Jak wiesz mamy w monitorze hZ, czyli odświeżanie. 60 hZ ma praktycznie większość, i ma ją większosc monitorów .

Między 60 a 120/144 jest ogromna różnica, sam mam monitor 60 hz grałem na monitorze 144, i to wgl inna gra..

Słuchawki- Tak samo jak mysz.

mam 60Hz i klepie 120/144 hz'tów jak chcę.

mysz - sensor

słuchawki - mam sluchawki za 40 zl i za 200 i gram na 40 zl bo sa lepsze :)

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

też tak uważam :) sądzę ze kwestia przyzwyczajenia i trenowanie bije na głowę też te lepsze sprzęty :)

mam 32 calowy telewizor 60 hz choć napisane jest że ma 100 hz ...

Opublikowano

mam 60Hz i klepie 120/144 hz'tów jak chcę.

mysz - sensor

słuchawki - mam sluchawki za 40 zl i za 200 i gram na 40 zl bo sa lepsze :)

Jak słuchawki, które kosztują 40 zł mogą być lepsze od tych za 200 zł ?

W takim bądź razie śmiem twierdzić iż "PRO GRACZE" i inni amatorzy e-sportu wydają kasę w błoto bo kupują tani, chiński szmelc ?

Opublikowano

Jak słuchawki, które kosztują 40 zł mogą być lepsze od tych za 200 zł ?

A co ma cena do jakości?

Nie raz widziałem tańsze i lepsze rzeczy. 

Kolega ma słuchawki jakieś za 150zł a ja za 50 i on gówno w tym Cs'ie słyszy a u mnie z tym nie ma problemu. 

Opublikowano

A co ma cena do jakości?

Nie raz widziałem tańsze i lepsze rzeczy. 

Kolega ma słuchawki jakieś za 150zł a ja za 50 i on gówno w tym Cs'ie słyszy a u mnie z tym nie ma problemu. 

To pewnie kolega ma problemy ze słuchem.

ehh....

Czyli uważasz że wszyscy którzy kupili słuchawki marki "Razer'y, Steelseries etc." wydali kase w błoto i powinni kupić te tańsze od Chińskiego producenta...

W przypadku kupna sprzętu komputerowego, cena do jakości ma wiele.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...