Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką podstawkę wybrać pod zrobienie serwera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie owe pytanie ponieważ plików serwerowych na forum jest dość sporo, jaką podstawkę pod serwer Easy/Medium Dedyk polecacie wziąć? :) Tak by nie były pobugowane, by miały jednak jakieś dobre systemy.. :)

image.png

Opublikowano

Raczej nie znajdziesz nie - pobugowanych, ale jako podstawke może aline?

Większość bugów znajdziesz w tematach (np. temat aline2) i był chyba jeszcze jakiś w tutorialach i dl, ewentualnie możesz spojrzeć na prezke lanerisa i naprawiać to co oni.

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

@Crime. Pliczki Aline dostałem edytowane przez jednego z techników, ale niestety nie chcę na nich użytkować, client jest tak ścięty że to jest poezja, chciałem popróbować z pliczkami Edenium ale niestety coś brakuje i nie chodzą poprawnie, próbowałem również pliki Isarica, niby wszystko działa, jednak jest jakiś problem po stronie clienta tzw. "Błąd podczas połączenia z serwerem" W pliczkach Terenzo jest jakiś dziwny błąd z clientem, tekstury wszędzie są białe, próbowałem również pliczki Lastivii, pliki ładne ale nie działają, kostiumy, wierzchowce, pety itd.

@MS-Dekador SRC czyli Source? Można prosić o jakiś link czy coś? :)

image.png

Opublikowano

@Crime. Pliczki Aline dostałem edytowane przez jednego z techników, ale niestety nie chcę na nich użytkować, client jest tak ścięty że to jest poezja, chciałem popróbować z pliczkami Edenium ale niestety coś brakuje i nie chodzą poprawnie, próbowałem również pliki Isarica, niby wszystko działa, jednak jest jakiś problem po stronie clienta tzw. "Błąd podczas połączenia z serwerem" W pliczkach Terenzo jest jakiś dziwny błąd z clientem, tekstury wszędzie są białe, próbowałem również pliczki Lastivii, pliki ładne ale nie działają, kostiumy, wierzchowce, pety itd.

@MS-Dekador SRC czyli Source? Można prosić o jakiś link czy coś? :)

Prosze http://www.mpcforum.pl/topic/1357786-kod-%C5%BAr%C3%B3d%C5%82owy-gry-metin2/

sygna.png

Opublikowano

Ah, myślałem że chodzi Ci o podstawke gotową, jeśli czyste to 2k10, większość problemów masz z klientami, cd. terenzo mogłeś po prostu tekstury wymienić.­

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

@MS-Dekador Spróbuję zainstalować to za chwilkę. Jeśli mogę zapytać co one mają te pliki?

(Link z Mega.co nie działa, nie mogę pobrać tych plików.. ;p)

@Crime. Mi nie chodzi głównie o gotowca mi chodzi o maszynkę na której by to wszystko pykało, i tak robię swoje rzeczy, czyli chcę prostą maszynkę, żeby miała jakieś tam systemy kostiumów czy cuś :) Bo teraz nie tak łatwo znaleźć np owe fryzury ;p

image.png

Opublikowano

@MS-Dekador Spróbuję zainstalować to za chwilkę. Jeśli mogę zapytać co one mają te pliki?

(Link z Mega.co nie działa, nie mogę pobrać tych plików.. ;p)

@Crime. Mi nie chodzi głównie o gotowca mi chodzi o maszynkę na której by to wszystko pykało, i tak robię swoje rzeczy, czyli chcę prostą maszynkę, żeby miała jakieś tam systemy kostiumów czy cuś :) Bo teraz nie tak łatwo znaleźć np owe fryzury ;p

Maszynka z plikami od terenza powinna wystarczyć. System petów, kostiumów,fryzur i chyba alchemia jest na nim.

IDcncno.png

Opublikowano

@charlie120 Pliki od Terenzo są boskie ale niestety teksturki na cliencie Terenzo są zepsute :/ Chyba że ja coś zepsułem? Może ktoś zakładał na nich serwer i nie miał problemu z białymi teksturami? ;p

@Kamilex122 Niee, to nie takich plików szukam ;p

image.png

Opublikowano

@charlie120 Pliki od Terenzo są boskie ale niestety teksturki na cliencie Terenzo są zepsute :/ Chyba że ja coś zepsułem? Może ktoś zakładał na nich serwer i nie miał problemu z białymi teksturami? ;p

@Kamilex122 Niee, to nie takich plików szukam ;p

Odpalałem pliki terenzo i nie było żadnego problemu z teksturami w cliencie, spróbuj jeszcze raz może pobrać. :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngEzzy Ok dzięki serdecznie mozliwe że to wina unpackera do plików, zrobię serwer na plikach Terenzo i napiszę czy wszystko odpaliło :)

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...