Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Auto] Do klasy D na pościgi

Q-BANN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemaneczko :D

jak tam poranek mija? :P

dobra do rzeczy

chodzi o to jakie auto do ucieczek druzynowych w klasie D

i czy oplaca sie kupic pontiaka gto wersje moloch za 1500 boostow ?

76561198125755300.png

Opublikowano

Możesz podnieść Pontiaca GTO do klasy D albo kupić np. Chevroleta Camaro SS.

Co do GTO Molocha to wg. mnie niezbyt się opłaca, bo wystarczy, że dołożysz 600SB i już masz MR2. Jeśli chcesz jakiegoś molocha to proponowałbym Dodge Charger SuperBee do klas D i C, ElCamino do B(ew. A) i Bentleya Continential do S.

349241432911096669131.jpeg
Opublikowano

Nie bierz ani chargera ani gto, domowa szafka lepiej się prowadzi xD Polecam do ucieczek w klasie D Porsche Cayman S ;) Dobrze się zbiera, fajnie skręca i osiąga w tej klasie 255 km/h, a kosztuje tylko 500k IGC.

Opublikowano

Czyli mamy inne spojrzenie na ucieczki. Owszem, waga jest niższa, ale mogę dużo lepiej ominąć suva za sprawą lepszego prowadzenia i dużo szybciej odzyskać prędkość po zderzeniu za sprawą lepszego przyśpieszenia. Według mnie lepiej wziąć Caymana, bo oszczędzi trochę nerwów :P

Opublikowano

@pazuzu15

Mówisz, że dzięki prowadzeniu możesz uniknąć SUVów. A co jeśli musisz przebić się przez blokadę(z SUVów czy choćby z radiowozów), w której nie ma żadnej dziury?

W takim wypadku o wiele lepiej poradzi sobie GTO.

Opublikowano

No to skoro mowa o lepszym prowadzeniu, to może lepiej wziąć coś z dobrym, a nie lepszym prowadzeniem? Cayman moim zdaniem ma lipne prowadzenie. Ja bym wziął Silvię, jeżeli mowa o prowadzenie, a Scirocco jeżeli mowa o osiągi. Równie dobrze, można powiedzieć, że na TE nie potrzeba nic. Osiągów nie trzeba dobrych, ani masy. Wystarczy nieco unikać tych radiowozów, aby w spokoju dojechać razem z wszystkimi uczestnikami. Po prostu, weź to co masz w D i tyle.

Opublikowano

@pazuzu15

Mówisz, że dzięki prowadzeniu możesz uniknąć SUVów. A co jeśli musisz przebić się przez blokadę(z SUVów czy choćby z radiowozów), w której nie ma żadnej dziury?

W takim wypadku o wiele lepiej poradzi sobie GTO.

O ile się nie mylę to w każdej blokadzie jest jakaś luka, którą da się przejechać ;) Poza tym jego masa nie jest aż tak zła i zwyczajne radiolki w blokadzie nie są dla niego dużą przeszkodą jak jedzie się umiejętnie.

Opublikowano

O ile się nie mylę to w każdej blokadzie jest jakaś luka, którą da się przejechać ;) Poza tym jego masa nie jest aż tak zła i zwyczajne radiolki w blokadzie nie są dla niego dużą przeszkodą jak jedzie się umiejętnie.

Też myślałem, że w każdej blokadzie jest jakaś luka - aż do wczoraj, kiedy jeździłem te ucieczki na event. Okazało się, że jest jedna blokada, której nie ma jak ominąć :P

No to skoro mowa o lepszym prowadzeniu, to może lepiej wziąć coś z dobrym, a nie lepszym prowadzeniem? Cayman moim zdaniem ma lipne prowadzenie. Ja bym wziął Silvię, jeżeli mowa o prowadzenie, a Scirocco jeżeli mowa o osiągi. Równie dobrze, można powiedzieć, że na TE nie potrzeba nic. Osiągów nie trzeba dobrych, ani masy. Wystarczy nieco unikać tych radiowozów, aby w spokoju dojechać razem z wszystkimi uczestnikami. Po prostu, weź to co masz w D i tyle.

Z tym, żeby wziąć to co się ma po części się zgodzę, bo w sumie jako-tako każde auto się spisze na ucieczkach, ale jeśli już coś kupować, to wg. mnie lepiej kupić coś dobrego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odradzam Caymana, bo to auto z ucieczkami ma niewiele wspólnego. Co mógłbym polecić to (ku zdziwieniu niektórych) Mitsubishi Eclipse GS-T było za igc więc powinno wrócić. Ma piekielnie dobre prowadzenie i nitro jak na D klasę, a kiedy zajdzie taka potrzeba to przebije się przez blokadę. 

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...