Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Quest - koniec questa

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Witam,

mam do Was pytanie. Co muszę dodać/usunąć z questa, aby po wykonaniu misji i otrzymaniu nagrody, zniknął zwój z listy questów, że "zdobyłeś dany przedmiot dla danego NPC.". 

Wiem, że po lognięciu to zniknie, lecz czy jest możliwość, aby zniknęło od razu po otrzymaniu nagrody?

Daję +iki :)

logo.png

ViaCamp - Tematyczne Kolonie i Obozy Młodzieżowe na Mazurach

Obóz PaintballowyObóz QuadowyObóz Gokartowo - Quadowy • Obóz Sportów WodnychObóz z Psem 

Obóz PrzygodowyObóz WypoczynkowyObóz Dla DzieciObóz Młodego Kadrowicza • Rejsy Żeglarskie

Opublikowano

rozumiem że chodzi ci o to ?

set_state(koniec) - to dajesz przy odbiorze nagrody.

end

end

end

state koniec begin

end

end

Opublikowano

rozumiem że chodzi ci o to ?

set_state(koniec) - to dajesz przy odbiorze nagrody.

end

end

end

state koniec begin

end

end

ło da fuk?

@topic 

W tej części questa która odpowiada za treść tej wiadomości piszesz clear_letter()

Opublikowano

ło da fuk?

@topic 

W tej części questa która odpowiada za treść tej wiadomości piszesz clear_letter()

Ja to zrozumiałem tak że gdy kończy questa to on się nie kończy.

@topic

fajnie by było jakbyś pokazywał te questy przecież nikt ci chujowego questa nie ukradnie xD

Budowniczy
Opublikowano

Ludzie, przeczytajcie uważnie. Chodzi mi o to, aby po wykonaniu questa i otrzymaniu nagrody w liście questów nie było już NIC o tamtym queście. Bo aktualnie pokazuje mi się, że "znalazłeś to czego szukałeś! Idź zanieś to temu NPCkowi". Nie ma być nic. Znika wszystko o queście po otrzymaniu nagrody.

logo.png

ViaCamp - Tematyczne Kolonie i Obozy Młodzieżowe na Mazurach

Obóz PaintballowyObóz QuadowyObóz Gokartowo - Quadowy • Obóz Sportów WodnychObóz z Psem 

Obóz PrzygodowyObóz WypoczynkowyObóz Dla DzieciObóz Młodego Kadrowicza • Rejsy Żeglarskie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...