Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer dla początkujących, pety, wierzchowce

Mauurycy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań co do gry

Na wstępie piszę że jestem w rasie Asmodian i mam 35lev mag

1.Cały czas gram na serwerze dla początkującym i czy warto zmieniać na ogólny ? bo niby jest duże pvp i wszędzie i każdy może mnie zabić i wszędzie ?

2.Czy Na serwerze Ogólnym jest coś czego nie ma na tym dla początkujących ?

3.Poleciłby ktoś jakiegoś Dobrego Miola za zwykłą walutę gry ?

4.Mam ogólnie 3,8mln kasy i czy można za to coś kupić dobrego ?  co może przydać mi się do dalszej gry pve ?

5.Da się zdobyć jakiegoś wierzchowca za darmo ?

Opublikowano

1.Cały czas gram na serwerze dla początkującym i czy warto zmieniać na ogólny ? bo niby jest duże pvp i wszędzie i każdy może mnie zabić i wszędzie ?

2.Czy Na serwerze Ogólnym jest coś czego nie ma na tym dla początkujących ?

3.Poleciłby ktoś jakiegoś Dobrego Miola za zwykłą walutę gry ?

4.Mam ogólnie 3,8mln kasy i czy można za to coś kupić dobrego ?  co może przydać mi się do dalszej gry pve ?

5.Da się zdobyć jakiegoś wierzchowca za darmo ?

1. W sumie nie, nie jest warto zmieniac na ogólny chyba, że chcesz zrobić quest daily do którego potrzebujesz mentora. Pamiętaj, że zawsze bez problemu możesz wrócić na serwer dla początkujących. Rookie służy do integracji expiących graczy z różnych serwerów dzięki czemu teoretycznie (i często ogólnie praktycznie) nowy gracz szybciej wbija levele. Dzięki serwerowi Rookie jest Ci łatwiej zrobić grupę na instancje/dołączyć do kogoś kto robi tego samego questa co Ty - o ile jesteś w stanie się porozumieć z ludźmi, z innych serwerów. Nie napisałeś gdzie grasz ale obstawiam, że na Barusie. Prawdopodobnie tak jak na innych nie ma tam żadnego ciekawego PvP w przedziale 1-55. Kiedyś, przed powstaniem Rookie serwera ludzie bawili się w twinki - gracz na powiedzy 60lvl tworzył nisko poziomową postać (np. max 30lvl) na którą załatwiał w miarę możliwości najlepsze itemy PvP po czym wyruszał przez Rifty na polowanie, na słabszych graczy. Teraz wciąż niektórzy się w to bawią ale nie ma to takiego sensu jak kiedyś bowiem większość expiących faktycznie spędza okres expienia 1-55 na serwerze dla początkujących. Po wbiciu (z tego co pamiętam) 56lvl tracisz bezpowrotnie dostęp do serwera Rookie i za każdym razem jak idziesz do stolicy frakcji to przy okazji wracasz na ten czas, na serwer ogólny.

2. Jedyne co mi przychodzi do głowy to możliwość handlu między graczami (jeśli masz Gold Packa) - gdy jesteś na serwerze Rookie to nie masz kompletnie możliwości handlowania z nikim, nawet z ludźmi, z tego samego serwera co Ty. Na serwerze ogólnym masz również możliwość poproszenia graczy z wyższymi poziomami by Ci w czymś pomogli. Na serwerze dla początkujących nikt nie może włączyć mentora i pomóc Ci zrobić questy daily lub zabrać Cię na jakąś instancję.

3. Nie opłaca się kupować petów od NPCów (poza osłem z 6 slotami ale to gdy już masz parę milionów odłożone "na jakieś tam bzdury"). Jedyny przydatny pet, który mi przychodzi do głowy to Golden Nyanco, który jest teraz dostępny już od 10lvl jeśli masz znajomego, który Ci da / masz możliwość kupienia z brokera : Crucible Insignii - normalnie zdobywasz je od 46lvl ale umożliwili handel nimi w którymś patchu. Czemu jest dobrze go mieć? Ponieważ podnosi drop (większość itemów za wyjątkiem chyba questowych) i włącza alarm (wydaje dźwięki i pojawia się nad nim błyszcząca ikonka) gdy wykryje kogoś z przeciwnej frakcji w pobliżu. Poza nim na pewno opłaca się mieć jakiegoś peta buffującego i używającego scrolli ale szczerze wątpię by któryś był dostępny za kinahy lub nawet tokeny na niższych levelach. Przyznam się szczerze, że się nie orientuję w takich petach bo od samego początku Nexusa mam Red Diabol z Item Shopu używającego za mnie 2 scrolli i jedzenia oraz picia.

4. Zakładam, że nie masz Gold Packa - nie. Trzymaj gold i odkładaj go na pierwszego Gold Packa. Nie kupuj nic za Kinahy od NPCów bo się nie opłaca. Jeśli natomiast w jakiś sposób masz już GP to i tak nic szczególnego teraz nie kupisz co by Ci pomogło w dalszej grze. Ekwipunek będziesz miał za Progress questy/coiny/kampanie/itp, co najwyżej możesz sobie zacząć robić jakiegoś crafta, który wiesz, że będziesz chciał zrobić na mastera.

5. Tak całkiem za darmo, że gadasz z NPCem i dostajesz mounta na stałe to nie. Z tego co pamiętam poza płaszczką w Pernon (za jakoś 11kk ale bez sprintu więc tym samym bez sensu) pierwszym mountem, którego można zdobyć jest Pagati Loper za Kahruny od 60lvl lub Pagati Veyron dropiący z Vashartiego od 60lvl. No i jeszcze inne motory z craftu, chmurki z eventów... Ale o tym poczytaj więcej w moim średnio aktualnym spisie Mounty - Wierzchowce w AIONie - średnio aktualny bo robiłem to ponad rok temu i ostatnio dodali jakieś tam śmieszne kucyki oraz steampunkowy motor do Item Shopu ale jednak nie powinny być szybsze od tego co jest tam wypisane.
Opublikowano

czyli ogólnie

Czyli co do serwerów to mogę sobie skakać z serwera dla początkujących na serwer ten ogólny ?i na początkujący z ogólnego kiedy chce i mogę to robić do 56lev ?
Na ogólnym KAŻDY może mnie zabić, czy tylko przeciwna frakcja? i czy coś tracę za śmierć ?

Opublikowano

czyli ogólnie

Czyli co do serwerów to mogę sobie skakać z serwera dla początkujących na serwer ten ogólny ?i na początkujący z ogólnego kiedy chce i mogę to robić do 56lev ?

Na ogólnym KAŻDY może mnie zabić, czy tylko przeciwna frakcja? i czy coś tracę za śmierć ?

1. Tak, do 56lvl możesz do woli zmieniać serwery na mapach służących do expienia, czyli u Asmo Ishalgen, Altgard, Morheim, Beluslan, Brusthonin i Gelkmaros.

2. AION jest grą bazującą na motywie walki dwóch frakcji. Nikt z Twojej frakcji nie może Cię ot tak zaatakować. Możesz walczyć przeciwko swojej frakcji na arenkach ale normalnie nie zostaniesz zaatakowany przez nikogo poza przeciwną frakcją.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...