Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[RECENZJA] FarCry 3

Orbit2016

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przedstawiam grę pod tytułem Far Cry 3 wydany przez Ubisoft w 2012 roku a dokładnie na Pc 29.11.2012

Pierwszy raz jak zobaczyłem tą grę pomyślałem że pewnie ma bardzo duże wymagania bo grafika naprawdę oszałamia ale się myliłem. Mianowicie wymagania minimalne są takie:

PROCESOR: Intel Core2 Duo E6700 @ 2.6 GHz  lub lepszy AMD Athlon 64 X2 6000+ @ 3.0 GHz lub lepszy

KARTA GRAFICZNA: Nvidia 8800 lub lepsza AMD HD 2900 lub lepsza 

DIRECTX 9.0c

RAM: 2GB w Windows XP, 4GB Windows Vista, Windows7/8

MIEJSCE NA DYSKU:15GB 

SYSTEM OPERACYJNY:Windows Vista, Windows7/8

post-1359058-0-59859600-1426878817.jpg

Far Cry3 był największym zaskoczeniem roku 2012 gra jest godna polecenia Ubisoft dokonał  czegoś co udaje się tylko nielicznym- połączył doskonałą fabułę z sandboksowym charakterem rozgrywki a przecież poprzednie części Far Cry były nie oszukujmy się do baaani więc w czym tkwi tajemnica części 3? 

To co najbardziej irytowało w części 2 to to że przeciwnicy respili nam się gdzieś nieoczekiwanie nagle respi się na naszych oczach przeciwnik w części 3 jest w sumie podobnie ale dano nam prostą możliwość zapobiegania takiemu "zjawisku". Wystarczy odbić z rąk wroga rozsiane po mapie posterunki które zajęte przez sprzymierzeńców sprawią że dukty i ścieżki staną się "naszymi". 

Ale przejdźmy do fabuły:  

Gracze wcielają się w Jasona Brody'ego którego wakacje zostały przerwane przez nieszczęsny skok spadochronowy przez który wylądował na wyspie opanowanej przez psychicznie chorych piratów. Jego przyjaciele są w niewoli wszędzie wokół roi się od niezbyt stabilnych psychicznie morderców by uratować swych bliskich i wydostać się z wyspy Jason będzie musiał szybko nauczyć się zabijać ponieważ ma z tym problemy.

Dodatkiem do Singla jest Multiplayer za który odpowiedzialna jest firma Ubisoft Massive. Także fajnie prowadzi się auto i grafika auta jest naprawdę dokładnie dopracowana  

post-1359058-0-15163300-1426880817.jpg

post-1359058-0-45617600-1426880838.jpg

Co ciekawe niebezpieczeństwo czeka na nas wszędzie nie tylko szaleni mordercy którzy Cie gonią by Cie wykończyć ale też dzikie zwierzęta które mogą Cię zaatakować i zabić

post-1359058-0-98863100-1426880924.jpg

Jeżeli myślisz że to za mało żeby kupić Far Cry3 to pomyśl że czeka na Ciebie znakomita fabuła no bo jakiej grze możesz poświęcić 10-12 h gry dziennie? Jeżeli Cię to nie przekonało jednak to dorzucam filmiki z tą grą ;) 

www.youtube.com/watch?v=ixMP5Uq6ytk

Opublikowano

Ostatnio właśnie się zastanawiałem i ta recenzja mnie przekonuje. Pytanie czy mój komputer zdoła to "unieść" :)

Opublikowano

Zdecydowanie jest to jedna z najlepszych części farcry :) Fajnie opisane

• 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Świetna gra, godna polecenia. Osobiście rozpocząłem z nią zabawę i muszę przyznać, że wrażenia są wyśmienite - nic tylko odpalać i naparzać. :v

cześć, elo, siema.

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...