Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] ZavAutoMessager

Gość xMNx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest taki problem, ponieważ ZavAutoMessager nie działa. Jeszcze nie skonfigurowałem, a już nie działał. W spisie pluginów jest, a wiadomości się nie pokazują. Tutaj macie logi:

Task #26 for ZavAutoMessager v3.0 generated an exception
java.lang.NoSuchMethodError: org.bukkit.Bukkit.getOfflinePlayer(Ljava/util/UUID;)Lorg/bukkit/OfflinePlayer;
at com.zavteam.plugins.packets.MessagePacket.processPacket(MessagePacket.java:120) ~[?:?]
at com.zavteam.plugins.AutoPacketRunnable.run(AutoPacketRunnable.java:72) ~[?:?]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.scheduler.CraftTask.run(CraftTask.java:58) ~[mc.jar:git-Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.scheduler.CraftScheduler.mainThreadHeartbeat(CraftScheduler.java:345) [mc.jar:git-Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:614) [mc.jar:git-Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.u(DedicatedServer.java:273) [mc.jar:git-Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:562) [mc.jar:git-Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:469) [mc.jar:git-Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:617) [mc.jar:git-Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277]
Opublikowano

Nie polecam ZavAutoMessager jest jakiś zlamiony. Wgraj AutoMessage skrypt tam nie ma błędów i łatwy w configuracji

Opublikowano

Nie polecam ZavAutoMessager jest jakiś zlamiony. Wgraj AutoMessage skrypt tam nie ma błędów i łatwy w configuracji

A gracze będą widzieć wiadomości?

Opublikowano

Pobrałeś wersję na serwer MC 1.7.5+

Nie. Jest spigot 1.7.2 ;)

Opublikowano

Nie. Jest spigot 1.7.2 ;)

Nie.

java.lang.NoSuchMethodError: org.bukkit.Bukkit.getOfflinePlayer(Ljava/util/UUID;)Lorg/bukkit/OfflinePlayer;

W wersji 1.7.2 nie było jeszcze UUID, a plugin jako że jest na INNĄ wersję serwera - próbuje z niego korzystać.

Nikt nie będzie zabezpieczał pluginów i pokazywał ładnych informacji, dlatego że ktoś nie potrafi pobrać odpowiedniej wersji pluginu.

Opublikowano

Wgraj plugin AutoMessage jest on mniej skomplikowany i posiada więcej opcji :)

Sam posiadałem plugin ZavAutoMessage i miałem z nim dużo problemów...

Ale gracze nie widzą wiadomości z AutoMessage.

Opublikowano

@xMNx

Musisz do pluginu 'AutoMessage' dodać permissje

niestety nie pokazałeś configu wiec musze strzelać

- automessage.messages.broadcast

- automessage.config.enabled

- automessage.receive.default

Spróbuj je dodać i sprawdz czy będzie działało, w razie czego zacytuj mnie.

Wiktor Dzieżyc

Ps: Zapomniałem dopisać ze bez permissji nie będą się wiadomości pokazywać ;)

Opublikowano

@xMNx

Musisz do pluginu 'AutoMessage' dodać permissje

niestety nie pokazałeś configu wiec musze strzelać

- automessage.messages.broadcast

- automessage.config.enabled

- automessage.receive.default

Spróbuj je dodać i sprawdz czy będzie działało, w razie czego zacytuj mnie.

Wiktor Dzieżyc

Ps: Zapomniałem dopisać ze bez permissji nie będą się wiadomości pokazywać ;)

Dziękuję, działa. Za nim zmieniłem na ZAM to korzystałem z AutoMessage i dodawałem te permissie, ale skoro nagle ich nie było, to widocznie nie dałem zapisu. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...