Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem OpenGL na steamie

MinisterCSLOD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od niedawna posiadam cs'a na Steamie. Pobieram, instaluje i odpalam, ustawiam OpenGL. I co, Lagaczy że się wytrzymać nie da. Znalazłem instalkę steam z sieci na której gram. Odpalam na D3D i działa wyśmienicie. Nigdzie nie mogę znaleść innej instalki steam. Lecz z tą są problemy. Na niektórych serwerach działa normalnie, a na nie których po 10-20 minutach rozgrywki zatrzymuje mi cs'a i loopuje ostatni głos jaki był. W sensie np przez zlagowaniem był strzał to loopuje mi ten strzał. Zmiana piorytytetu, zgodności, opcji administrator nic nie robi.

Jeżeli istenieje instalka kopi cs'a która używa steam'a to prosiłbym lub pomóżcie mi to naprawić, mogę nawet podesłać stronke skąd pobieram tą instalke cs do przetestowania. Jeżeli będzie wymagana. I podam ip serwerów na których można tego uświadczyć, oczywiście na PW.

Mam Windows 8.1 Procesor Intel Dual-Core 2,7GHz i Slabszą karte. Kupuje lepszą lecz miałem ten sam problem z tą samą instalka na innym komputerze z dobrą kartą. Ale wtedy nie lagowało mi OpenGL.

Z góry dziękuje

Opublikowano

Zainstaluj najnowsze sterowniki graficzne. Bardzo często przyczyną obniżonej wydajności jest posiadanie starych sterowników do karty graficznej.

Wyłącz wszystkie aplikacje otwarte w tle (Np. przeglądarkę internetową, odtwarzacz multimedialny)

Sprawdź czy nie masz zawalonego kompa wirusami i innymi syfami.

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

Komputer był po formacie, a jak gram w cs'a to mam otwartego tylko Steam'a.

Wirusy, raczej nie. Staram się chronić komputer i uważać na różne rzecz.

Mogę nawet podać ci strone z tą instalką i serwer na którym problem występuje. Jak masz Windows 7, 8, 8.1 to daj znać na pw

Opublikowano

Nie no, to wina instalki. Sprawdzałem, mam wszystkie sterowniki. Tylko karta ogarnia D3D w sensie OpenGL na tej karcie nie pójdzie. Więc kto chce to mogę podesłać instalke steam na pw i dać ip serwerów na której są błędy.

Usunięcie folderu "sound", zmiana zgodności, piorytetu oraz uruchamianie przez administratora daje tylko bez problemowość na jedno uruchumienie. Póżniej wszystko się pieprzy i nic nie pomaga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...