Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sony Vegas się zacina, gdy chcę wyłączyć pełnoekranowy podgląd

Deroez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W programie Sony Vegas 11 kiedy włączę podgląd na pełen ekran to wszystko działa, ale kiedy chcę ten podgląd wyłączyć (ESC) to z Vegasa robi mi się całe czarne okno i program się zacina.

258241432985440392180.png

Opublikowano

Moim zdaniem zaktualizuj sobie sterowniki do karty graficznej i DirectX.

Próbowałeś jeszcze zmienić jakość?

eNB7XBq.png

Ja mam podobny problem ale tylko na jakości Best/Quarter.

Opublikowano

Jakość zmieniałem. Nie zacinało się, lecz jednym słowem jakość była c*****a. Spróbuję jeszcze zaktualizować sterowniki.

@EDIT: Zaktualizowanie sterowników nie pomogło. Mam jeszcze taki błąd, że jak nałożę dużo efektów i biorę jakość Best>Full to mam po 10-15fps w podglądzie.

258241432985440392180.png

Opublikowano

Jakość zmieniałem. Nie zacinało się, lecz jednym słowem jakość była c*****a. Spróbuję jeszcze zaktualizować sterowniki.

@EDIT: Zaktualizowanie sterowników nie pomogło. Mam jeszcze taki błąd, że jak nałożę dużo efektów i biorę jakość Best>Full to mam po 10-15fps w podglądzie.

Ponieważ masz słaby komputer i brakuje Vegasowi zasobów, dlatego masz ściny, mało FPS.

­

Opublikowano

Za słaba karta/procek. ;) Bez tego nie masz na co liczyć, po nałożeniu efektów na klipy Vegas potrzebuje więcej zasobów z komputera.

Jeżeli chcesz zwiększyć ilość wykorzystywanego ramu/procesora w Vegasie, to wejdź tu:

Options>Preferences>Video

cA18YG2.png

Jak masz procesor 1-rdzeniowy to w drugiej tabelce wpisz max 4, 2-rdzeniowy 8 itd. ;)

Opublikowano

Tak to jest bo to jest najlepsza jakość w SVP 11.

Ja korzystam z niższych :

Previev>Auto

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...