Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Prodigy Cube

CrevaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem dzisiaj Audiotraka prodigy cube BE, podłączyłem, wszystko cacy diody się świecą, integra wyłączona, słuchawki podpięte, mikro podpięty, a jedyne co słyszę, co sporadyczne trzaski które gwałcą moje uszy. Jakieś pomysły?

Hahah dobra zgwałciłem wszystkie porty USB jeszcze raz, okazało się, że działa bez zarzutów na przednim.

167161466687770313241.png

Opublikowano

Powiem tylko że najlepiej podłączyć Cube pod usb 3.0 jeśli masz i nie podłączać do danego rządka nic innego. Inaczej mogą ale nie muszą być problemy z zasilaniem czy też ogólnie z działaniem urządzenia. Dla przykładu: http://www.mpcforum.pl/uploads/images/523711426870074364911.jpeg

Polecam też wyłączyć całkowicie zintegrowaną dźwiękówkę. Odtwarzanie Cube 24bit/44.1kHz, nagrywanie 16b/44.1kHz

Opublikowano

@TrueFaith  Jest jeszcze problem, ze jak gadam przez mikro, to gówno słychać, strasznie zniekształca głos. Ktoś coś? :f

Zaraz sprawdzę w ogóle czy moja płytka ma usb3 ;-;

Teamspeak na pewno. Skype raczej też.

@Dyzson jakiś prosty sposób na uziemienie? Do kaloryfera? Nie wypieprzy mi czasem czegoś jak spięcie czy coś się zrobi?

Czy mogę do motherboardu który nie ma USB 3.0 dodać kartę na PCI z usbkami 3.0? Będzie legitnie?

Ku*a no nie wiem. Zadzwoniłem do ziomeczka na skype - słychać mnie normalnie. Próbuję TS3 jeszcze raz - słychać mnie normalnie.

Zależnie od humorku czy wat de fak?

167161466687770313241.png

Opublikowano

Te USB na pci o ile Ci nie przeszkadza bałagan w środku są bardzo spoko. Będziesz miał osobne zasilanie bez wpływu innych urządzeń. Nie jest to wymagane jeśli urządzenie działa bez problemów, ale moim zdaniem warto, u mnie wyszło po kilku dniach dopiero że czasami się zwiesza i nic nie słychać przez kilka sekund.

Co do mikro, jak słychać normalnie to dobrze :p Mów jakby były problemy. I nie rób uziemienia do kaloryfera. Już lepiej zerowanie gniazdka ale też niebezpieczne może być. Nie masz uziemienia to trudno, zostaw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...