Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie serwa dedyk - lajk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie odnośnie zakładania serwera dedykowanego metin2, a mianowicie czy jest w ogóle jakikolwiek sens stworzenia i prowadzenie serwera przez osobę zieloną kompletnie? czy da się jakoś te wszystkie informacje dotyczące stawiania serwa,modyfikowania wpoić i wykorzystać, czy po prostu to jest za trudne dla kogoś kto w ogóle nie miał styczności z takim czymś, kogoś kto po prostu grał w metin2 nic więcej? 

pozdrawiam

Opublikowano

Jak jesteś zielony to zacznij od serwerów hamachi, poradników na mpc jest dużo także dasz radę coś zrobić :p­

Opublikowano

Kup sobie VPS za pare groszy i modyfikuj sobie wszystko na serwerze. Gwarantuje ci ze sa dostepne informacje odnosnie dodatkow czy wszelakich zmian. Pozniej ci juz samo zaskoczy jak bedziesz wiedzial co z czym sie je i bedziesz lecial wszystko juz z lotu... Pozdrawiam

Opublikowano

za parę groszy tzn ile by takie coś mnie wyniosło na miesiąc lub ew. cały rok? a na tych tańszych serwach vps pewnie mało ludzi będzie mogło wejść? 

Opublikowano

Jeżeli planujesz wystartować z dedykiem to potrzebujesz dobrego technika ;]
A co do cen to :]
Dedyk OVH - 300zł
VPS OVH pod stronę - 50zł
Pliki serwerowe - X zł (100zł - 300zł)
Strona WWW - X zł (200-2500zł)
Do tego jeszcze reklama serwera ..
Jak nie masz hajsu to nic nie zdziałasz będąc zielonym ;]

Opublikowano

skoro jesteś zielony kompletnie nie miałeś styczność z plikami itd to nie myśl nawet o tworzeniu dedyka :)

zrób sobie serwer hamachi i ucz się na nim, a gdy już opanujesz co jest pięć wtedy pomysł o dedyku

ps. słabego vps pod serwer testowy kupisz nawet za 20zł /m-c

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

O taka właśnie odpowiedź mi chodzi, czy po prostu jest sens, dopiero prowadzę rozeznanie jak to wszystko wygląda :P też tak myślałem, że to nie takie hop siup.

Generalnie to, to hamachi , czy słaby vps nie będzie w ogóle graczy? to będzie po prostu serw dla nauki ?

ps byczek, te ceny to za jakiś czas korzystania rozumiem, nie stałe jednorazowe?

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie mam do was koledzy, a mianowicie czy pliki wszystkie i programy które są niezbędne do uruchomienia serwera hamachi można pobrać z jakichś normalnych w miarę bezpiecznych stron oficjalnych żeby żadnych wirusów nie było? bo nie ukrywam, mam nowego kompa i nie chciałbym na starcie zasyfić go czymś? :)

Opublikowano

@weider91 

Pliki: http://www.mpcforum.pl/topic/768196-czyste-serverfiles-by-terenzo/

Czysty PL up

i tak jedziesz na poradnikach mpcforum/youtube tam linki do programów są najcześciej bez wirusów/na mpc zero wirusów.

i uczysz się krok po kroku na hamachi edycji dodajesz mapy potwory bronie zbroje edytujesz handlarzy dodajesz swoich itd Wszystko na MpcForum Jest.

A Jak Nie Ma To Też YouTube Lub Pytasz Mpc i tyle później szukasz osób do serwera edytujacie serwer pomysł hajs itd i gotowe :D

Chodź Nie Jest To Takie Proste ;) Powodzenia.

­

Like it +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...