Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak usunąć efekt "witcher"?

CevaBikaGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chodzi mi o to, czy da się usunąć z tekstur czarne serduszka, gdy otrzyma się ten efekt.

Chciał bym aby nawet po dostaniu tego efektu pasek hp nie zmieniał koloru.

Opublikowano

Wgraj osobny texturepack i poszukaj pliku który odpowiada za cząsteczki, są tam serduszka jedzenie lvl itp itd etc, powinno także być tam serce withera dodane zamień je na czerwone i tyle chociaż na 100% nie wiem więc to tylko teoria

TEMAT

Opublikowano

czemu wystarczy wysłać graczom txt i mają ten sam efekt

A co jeśli gracz nie będzie chciał src packa?

Poza tym ten efekt to wither, a nie witcher

Jestem wesoły romek

Opublikowano

@topic

a53536d256fd271479df675e010c7416.png

Zmien jedne z czarnych serduszek na przezroczyste. Wtedy nie bedziesz widzial tego. Uwazaj tylko jak to robisz bo mozesz sobie teksturki popsuc. Nie wiem dokladnie ktore usunac ale duzo ich nie ma wiec mozesz sam sobie przetestowac.

Taka zmiana bedzie dzialala normalnie bez wymagania instalowania na serwerze bo to tylko teksturki. Efekt wciaz bedzie - tylko serduszek nie widac.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

No wtedy mamy problem, ale o ile się orientuję na EnderChest jest nadal opcja ustawienia serwerowego txt packa było takie coś w konfiguracji ale nie powiem na 100% czy nadal jest.

A jednak się nie pomyliłem i nadal jest ten obrazek cząsteczek w txt packu :D

TEMAT

Opublikowano

No wtedy mamy problem, ale o ile się orientuję na EnderChest jest nadal opcja ustawienia serwerowego txt packa było takie coś w konfiguracji ale nie powiem na 100% czy nadal jest.

A jednak się nie pomyliłem i nadal jest ten obrazek cząsteczek w txt packu :D

Czego dokladnie chcesz? Usunac czarne serduszka czy ten efekt ktore miksturki daja? Pierwsze mozna usunac resource packiem a drugie moze dalo by rade usunac modem.

Mozna ustawic zeby gracze mogli pobrac resource pack zanim wejda na serwer lecz mozna to anulowac.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Chodzi mi o to że kiedyś była opcja z serwerowym txt packiem i każdy go miał przy wchodzeniu na serwer nie pamiętam jak to wtedy działało bo było to kawał czasu temu :p bodajże wersje 1.3 / 1.4

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...