Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 10 i jego stabilność

AfgFire

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam planuje zrobic format komputera i tu mam dylemat czy zainstalować poczciwą 7 czy zainstalować 10. Oczywiscie jestem swiadomy że system nie jest do kończony ale czytałem że jest już stabilny i dużo szybszy od 7.ale co jak co moje pytabie brzmi jak myslicie mądra bedzie przesiadka na 10 (gdzie będe chciał na niej pograc) po testowac system obejrzeć nowe funkcje. za odpowiedzi mające sens i mogące mi pomóc przy tym dylemacie klikne łapke w góre

battlefield3wallpaperhdf.jpg
Opublikowano

Windows 10 jest w wersji testowej, jeżeli masz zamiar maniaczyć/gierczyć to ci odradzam, ponieważ większość gier nie będzie kompatybilna z win 10, oraz ma wiele dziur, przez które możesz się nałapać sporej ilości wirusów. Jeżeli chcesz mieć system szybszy od 7 to zainstaluj 8 i już.

Opublikowano

nie chce piracic a co do niej i tak mam mieszane uczucia co do wirusów czy nie działają na nim programy typu comodo antimalware itp ? Przyczytalem że działa na nim wiekrzosc programów co działa na win 7/8. w to co gram na 100% smiga na 10 i nawet słyszałem o wiekrzej stabilnosci fps. (nie narzekam na to przy 7 bo sprzet mam nie najgorszy) ale bywalo tak że czasami mialem spadki do 45 chwilowe a przy grach w które kocham grac jest bardzo wazne a dokładnie strzelanki na MP. Czytałem też że wykożystuje mniej ramu niestety posiadam go tylko 6 GB :( w planach mam dokupienie ale jak narazie nie mam na to pieniędzy. Jak najbardziej zalezy mi na szybkiej stabilnej pracy systemu 7 jest w miare 8/8.1 ma czasami problemy ze zrozumieniem opcji które wprowadzam do komputera i potrafi mi minimalizowac gre co osobiscie mnie wkur*** bo dużo czasu na gry czasu nie mam

Opublikowano

Mi 4GB ramu spokojnie wystarcza przy W8, 7 to gówno i zjada połowę pamięci na system. Ja czekam aż będzie pełna wersja 10 i ktoś to przetestuje, ósemka na początku nie była taka w 100% pewna. Wsparcie programów na pewno będzie, w razie czego to tryb zgodności.

Opublikowano

nie chce piracic a co do niej i tak mam mieszane uczucia co do wirusów czy nie działają na nim programy typu comodo antimalware itp ? Przyczytalem że działa na nim wiekrzosc programów co działa na win 7/8. w to co gram na 100% smiga na 10 i nawet słyszałem o wiekrzej stabilnosci fps. (nie narzekam na to przy 7 bo sprzet mam nie najgorszy) ale bywalo tak że czasami mialem spadki do 45 chwilowe a przy grach w które kocham grac jest bardzo wazne a dokładnie strzelanki na MP. Czytałem też że wykożystuje mniej ramu niestety posiadam go tylko 6 GB :( w planach mam dokupienie ale jak narazie nie mam na to pieniędzy. Jak najbardziej zalezy mi na szybkiej stabilnej pracy systemu 7 jest w miare 8/8.1 ma czasami problemy ze zrozumieniem opcji które wprowadzam do komputera i potrafi mi minimalizowac gre co osobiscie mnie wkur*** bo dużo czasu na gry czasu nie mam

Widzę, że za wszelką cenę chcesz udowodnić (sam sobie oczywiście), że win 10 będzie świetnym rozwiązaniem. Wybór należy do cb, aczkolwiek odradzałbym takie napalenie w kierunku nowego windows'a, gdyż możesz się zawieść.

Opublikowano

najbradziej oczekuje odpowiedzi (korzystam tak i jest .... ) wiem że jest to taka alpha/beta za to jeden z moich znajomych korzysta i nie narzeka dlatego pytam o opinie innych

Opublikowano

Korzystam i jest tak, że o ile nie jesteśmy typkiem, który dnie spędza na modelowaniu projektów 3D to jest idealny system. Jedyny bug to "zaczernianie" się okienek... Dzieje sie tylko wtedy kiedy zbyt szybko zaczniemy kilka na raz przełączać lub kiedy wybudzimy komputer z uśpienia. Pomagają 4 rzeczy:

-Przejeżdzanie przez kazdy zbugowany fragment myszą (nie pomoże na całe, nie "odkryje" całego zbugowanego obszaru)

-minimalizacja i ponowne otwarcie okna (alt tab itp)
-zmiana rozmiaru okna (przywróć w dół, maksymalizuj <kolejno w obie strony>)
-restart aplikacji
więcej bugów nie znalazłem ale ja też nie wykorzystuję win10 w 100% tylko tyle, że jest jak system. wykorzystuję aplikację nie sam system (czyli windowsowego metro staram się unikać... kompletnie nie wiem jak wygląda w tej kwestii sprawa)
za to stabilność B| oraz szybkość działania i wydajność 3D (po za modelowaniem) idealna B|

w razie czego: przesiadłem się z win7. miałem win8 (nie 8.1) i po prostu wyglądał... brzydko. u jest zupelnie inaczej)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...