Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze stroną

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Mam problem ze stroną internetową pod dedyka. Chciałem sobie wgrać na hosting stronkę "robocza" (żeby można było szybko i sprawnie założyć konto itp). Wgrałem sobie parę stronek, oczywiście w configach ustawiłem ip serwera, nazwę użytkownika i hasło. Następnie ustawiłem porty. No i tu zaczynają się schody, ponieważ strona niby działa, liczniki:graczy,gildi, kont działają elegancko (czyli pobierają dane z bazy mysql), ale jeśli chodzi o statusy logowania i chanelli wyświetlają że niby nie są aktywne (a serwer hula). Nie działa również rejestracja czy logowanie... Jeśli ktoś wie o co biega bardzo proszę o pomoc.
Dodam że dedyka mam na exone, hosting stron również.

P.S. Bardzo bym również prosił o upload jakiejś prostej stronki w naszym języku

Pcimiu

Pomogłem?

Jak tak to kliknij ,,Lubię to!" :)

Opublikowano

@Up.
stronkę mam na hostingu exone (mam wykupiony hosting ponieważ działa mi tam parę firmowych stron). Serwer to dedyk również na exone. Co do systemów zabezpieczających nie mam pojęcia ale wątpię by na dedyku za 29zł coś było...

Pcimiu

Pomogłem?

Opublikowano

Exone nie ma w swojej ofercie dedyków xD
Ale jak planujesz stawiać dedyka to potrzebujesz dobrej strony bez dziur :]
Jak coś to PW -.-
Jak wszystko masz dobrze ustawione to coś nie tak ze stroną innej opcji nie ma :]

Opublikowano

@Up.

chciałem tymczasową stronkę, tylko dla teamu, w stadium końcowym będzie zrobiona nowa konkretna strona pod nasze wymagania.  Co do serwera to źle napisałem bo oczywiście że vps, ale exone ma dedyki w swojej ofercie: https://www.exone.pl/serwery/dedykowane.

Akcja jest taka że sprawdzałem na 7stronach;p

Pcimiu

Pomogłem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...