Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy dostane sie do Łączności/ Kraków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zastanawiam się, czy mając coś ok. 120-130pkt ( slabo mi idzie polski i angielski, wiec bede mial 2 albo 3 na koniec) dostane się do technikum Łączności w Krakowie na kierunek Telekounikacja. Zna ktos moze progi z zeslego roku na ten kierunek ? Na stronie są podane z 2008 roku, a wtedy egzamin z angielskiego nie byl brany pod uwage. Szedl ktos do tej szkoly i pamieta ?

Swoja droga, szkoda ze na E-Mikron ( czy jak sie to nazywa) nie mozna tego sprawdzic, przeciez rekrutacja idzie elektronicznie przez ta strone.

Dzieki

~batoga

Opublikowano

Baaaaa, jak chcesz mieć życie poza szkołą to NIE IDŹ DO NIEJ. Stanowczo odradzam, a Telekomunikacja nie jest jakoś zbytnio obleganym kierunkiem w tej szkole, powinieneś się dostać. :ninja:

Opublikowano

Chodziłem do Gdańskiej łączności na teleinformatyka to o ile próg nie był wysoki to w szkole poziom bym wyższy niż w nie jednym z lepszych LO. Ogólnie w ciągu roku szkolnego na dwór nie wyjdziesz.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

­

Chodziłem do Gdańskiej łączności na teleinformatyka to o ile próg nie był wysoki to w szkole poziom bym wyższy niż w nie jednym z lepszych LO. Ogólnie w ciągu roku szkolnego na dwór nie wyjdziesz.

Elektrotechnika i te sprawy? Przechodzę ten ból aktualnie... Te kierunki telekomunikacyjne/teleinformatyczne są poważnie trudne, zależy od Ciebie batoga.

Opublikowano

Tak jak wspomniał Piecu. Powinieneś się spokojnie dostać. Najwięcej ludzi i potem najwyższy próg jest z informatyki( przynajmniej tak było 3-4 lata temu, jak ja zaczynałem to próg na informatykę był ~130/200, na resztę już był poniżej 110. )

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Do 100 z egzaminow, 80 z ocen, 20 za "szczegolne wyroznienia"

Gdzie cel-20pkt bdb-18 db-15 dst-10 dop-8, licza sie 4 przedmioty, 2 to zawsze jezyk i polski, inne to zaleznie od szkoly.

Opublikowano

Ale co jak co po tym kierunku łatwo o robotę.. przynajmniej u mnie w regionie. Ludzi po tym kierunku u nas na kopalni o tak se przyjmują ;). Bo jest spore zapotrzebowanie na rozrost sieci w kop. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie, skierowane do uczniow/ bylych uczniow tej szkoly: Czy gdyby mi braklo np. 2pkt, to mozna isc poprosic dyrektora o przyjecie ( tzw. prawo laski) ? Bo na Loretanskiej podobno jak im brakowalo 10pkt to szli prosic i ich przyjmowal :)

Bywalec
Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie, skierowane do uczniow/ bylych uczniow tej szkoly: Czy gdyby mi braklo np. 2pkt, to mozna isc poprosic dyrektora o przyjecie ( tzw. prawo laski) ? Bo na Loretanskiej podobno jak im brakowalo 10pkt to szli prosic i ich przyjmowal :)

Czekasz wtedy do 2 rekrutacji, i wtedy możesz Dyrektora "prosić" o przyjęcie.

Bywalec
Opublikowano

A do 2 rekrutacji zostane zakwalifikowany tylko jesli sie nie dostane do zadnej wybranej szkoly ?

To rekrutujesz się w danych szkołach telefonicznie, umawiasz się na spotkania itp. 

Opublikowano

Miałem kiedyś te same priorytety... Ale wybrałem TK25 na Ułanów i nie żałuję.

W łączności poza szkołą możesz ewentualnie spać a na loretanskiej w zse nauczyciele są popierdoleni.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...