Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bug z czułością myszy

michiix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie znalazlem nic na temat tego problemu w internecie. Otóż przez 360h grałem sobie w ustawieniach raw input + 6/11 (Stamdardowy sens) i 1600 dpi w myszce. Dzisiaj odpalam grę i żeby wykonać obrót potrzebuje chyba 5 metrów. Zmiana czułości działa, przy ustawieniu maksa w cs albo 6000 dpi na myszce jest prawie tak jak miałem wcześniej ale wskaźnik wariuje. Gdy wyłącze raw input w podanych wcześniej ustawieniach by się obrocic potrzebna przestrzeń kurczy się z 5 metrów do... 1 cm. w tym wypadku wskaźnik w ogóle szaleje. Potrafi przeskoczyć ~300 pikseli sam z siebie. Nie mam pojęcia co się stało. Myszka działa poprawnie w windowsie a także w innych grach więc można wykluczyć. Ustawienia windows dobre, wszystko bez ingerencji w czułość i przyśpieszania/spowalniania wskaźnika programowo. Ktoś ma pomysł jak to rozwiązać?

DAJ

delete.png

Opublikowano

Jednak problem dotyczy każdej gry. Kursor zachowuje się idealnie na pulpicie, i podczas testów syntetycznych. Za to po włączeniu jakiegokolwiek fps pływa i powtarza się sytuacja z cs. Gdy jest opcja raw do włączenia to na niej kursor jest potwornie spowolniony, a po jej wyłączoniu dokładnie odwrotnie. także reinstall także odpada.

DAJ

delete.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...