Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zaćmienie Słońca 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zjawisko ciekawe, jeśli ktoś się interesuje geografią, astronomią czy innymi tego typu rzeczami to warto się jakoś przygotować. 

Ja osobiście - jeśli czas mi pozwoli - wybiorę się gdzieś owe zaćmienie pooglądać. Więcej na razie nie napisze, temat można uzupełnić po fakcie, niech ludzie się podzielą obserwacjami. 

~ ~

Opublikowano

Bez specjalnych okularów cięzko będzie zauważyć różnicę, poza tym będę w szkole :(.

Yo!

Opublikowano

Chyba coś się popsuło, bo u mnie było jaśniej niż zwykle.

Opublikowano

Na Wyspach Owczych było całkowite zaćmienie, a w Polsce taka okazja podobno dopiero za 100 lat. ;/

Opublikowano

Na Wyspach Owczych było całkowite zaćmienie, a w Polsce taka okazja podobno dopiero za 100 lat. ;/

Dokładnie chyba za 125 ;)

759081466790725720585.png

Opublikowano

Heh ja akurat miałem polski. Pani mówi ze jeszcze nic nie widać.... mija lekcja i jest koniec a ja:
- Prosze pani, trochę się ściemniło i od razu cała klasa zauwazyla ze zacmienie jest xD

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

U mnie akurat przyciemnienie nie było widoczne, ale samo zjawisko ciekawe. Patrząc przez kawałek zaciemnionego szkła można było coś zobaczyć. 

~ ~

Opublikowano

U mnie akurat przyciemnienie nie było widoczne, ale samo zjawisko ciekawe. Patrząc przez kawałek zaciemnionego szkła można było coś zobaczyć. 

Pffyy kawałek szkła xD u nas na informatyce rozwalili stare dyskietki i patrzyli przez tą folie która jest w środku :D 

Nie powiem ciekawe zjawisko, od razu było widać że coś sie dzieje bo zrobiło sie tak ciemniej w kilka minut 

175001456602037225492.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...