Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzedawanie komputera na części

green242424

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam sprzedaje kompa na części, i nie chce gafy walnąć, nie jestem zbytnio specjalistą od hardware'u. Został mi dysk, napęd i zasilacz. Zasilacz dziś wymontowałem markowy 530W, do zasilacza nie jest potrzebny dodatkowy kabel? Jeśli tak to jaki? Potem wymontowałem napęd, do niego jest kabel sata i drugi mniejszy kabel sata, bo był nimi podłączony tak? No i dysk tylko mam z nim problem bo jest on w kieszeni na 3,5cala i są takie dwa wypusty trzeba je mocno przycisnąć, aby wyszedł ten dysk z kieszeni? Na końcu mam jeszcze obudowe, a mianowicie SilentiumPC Gladius M40 pure black gdzie jest jeszcze dużo kabli wychodzącyh z HDD Stock czy one są do tej obudowy, i sprzedawać je z nimi?

Opublikowano

Kable sata dodawane są do płyty głównej.

Kabel do zasilacza potrzebny jest taki http://allegro.pl/kabel-przewod-zasilajacy-do-komputera-1-8m-i5117296605.html

ale nie trzeba go dodawać do zasilacza.

Dysk masz w kieszeni na zatrzaski. Trzeba lekko odgiąć z obu stron sanki ja w swoim brutusie już jedne połamałem :D.

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Dokładnue dysk jest na zatrzaski, czyli musze mocno je wcisnąć i wyjąć.?

A jeszcze do stacji dokującej HDD Stock, z góry obudowy odchodzą z niej dużo kabli, czy one są razem z obudową?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...