Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zminimalizowane okno - podgląd na żywo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od kilku godzin przeglądam różne źródła w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie związane z autoitem, ale do tej pory jej nie uzyskałem - dlatego też postanowiłem zapytać tutaj. Chciałbym dowiedzieć się czy istnieje jakikolwiek sposób na stworzenie programu, który może wyświetlać na ekranie komputera okno z podglądem - na żywo - określonego fragmentu zminimalizowanej strony. Chodzi tutaj o funkcję podobną do Picture in Picture w telewizorach (tak dla jasności). Chciałbym stworzyć coś takiego, aby móc sprawdzać jak działa program, który napisałem, w czasie, gdy wykonuję na komputerze inną czynność. Nie oczekuję w odpowiedzi żadnego kodu - raczej potrzebna mi jest wiedza z czego mogę skorzystać, aby coś takiego zrobić (może istnieją jakieś biblioteki, którymi powinienem się zainteresować?). Nie czekam na tzw. gotowca - mając odpowiednie informacje będę w stanie napisać wszystko samodzielnie :) Dziękuję za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam.

Opublikowano

Właśnie - tylko co mi po tym, że napiszę to w innym języku skoro nie będę mógł później tego dobrze wykorzystać w swoim programie? :) Wydajność wydajnością - mogłoby to polegać na robieniu zrzutów co jakiś odstęp czasu i wyświetlaniu ich w oknie (animacja poklatkowa - takie trochę oszukaństwo). Myślę, że na coś takiego pewnie znalazłby się sposób :)

Opublikowano

­Może sccrencapture, a następnie auto zapis ss w jakimś folderze?

Potem zrób by zdjęcie zostało wysłane na jakiś FTP przez autoit, zawsze pod ta sama nazwą (Po wysłaniu niech się usunie na dysku, i tak w kółko) i zrób strone www z tym.

Przez IE (Embled) stwórz to w gui na wymiary jakie ma zdjęcie, dodaj odświeżanie strony w gui co jakiś czas i gotowe.

Obraz będzie się wyświetlał co np 1 sekunde. Nie jestem w tym pro, ale bym to na swój rozum tak zrobił.

Opublikowano

­Może sccrencapture, a następnie auto zapis ss w jakimś folderze?

Potem zrób by zdjęcie zostało wysłane na jakiś FTP przez autoit, zawsze pod ta sama nazwą (Po wysłaniu niech się usunie na dysku, i tak w kółko) i zrób strone www z tym.

Przez IE (Embled) stwórz to w gui na wymiary jakie ma zdjęcie, dodaj odświeżanie strony w gui co jakiś czas i gotowe.

Obraz będzie się wyświetlał co np 1 sekunde. Nie jestem w tym pro, ale bym to na swój rozum tak zrobił.

No ale po co wysylanie tych zdjec na serwer itd?

Opublikowano

Problem jest w tym, że screencapture nie robi screenów zminimalizowanego/zasłoniętego okna. Chyba, że tylko u mnie to nie chce działać.

Opublikowano

­

No ale po co wysylanie tych zdjec na serwer itd?

Dobra, źle przeczytałem :D

Nie da rady zrobić na "zminimalizowanym" oknie ;P

Jedynie da się na "odsłoniętym".

Więc w autoit tego nie zrobisz na 80 % (chyba że jesteś pro)

Opublikowano

Zastanawiałem się czy coś takiego istnieje - właśnie to było przyczyną mojego zapytania. Funkcje takie jak ControlSend mogą działać na zminimalizowanych oknach, więc pomyślałem, że robienie zrzutów też może być możliwe :) Dziękuję za wszystkie odpowiedzi - jeśli ktoś jeszcze chce coś dodać to chętnie przeczytam tutaj albo w prywatnej wiadomości, gdy temat zostanie zamknięty bo uważam, że można go zamknąć.

Opublikowano

Da się takie coś zrobić bez problemowo, mam nawet bota działającego w tle dla Aiona wykonanego przez RobeM  tą metodą ­z podglądem programu który jest zminimalizowany czy w dalszym tle. Działa dokładnie jak PiP , minimalizując grę zostaje okno na wierzchu z podglądem na grę na ekranie.

Używa się do tego windowsowego API , przecież istnieje coś takiego jak podgląd okna programu i wystarczy umieć go wykorzystać by wyświetlić.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Sam sobie od niego załatw. Ja mam gotowego bota a nie kod który nie jest mi potrzebny.

Z teg­o co wiem on tu na forum już nie wraca więc masz problem. by go spytać. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...