Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Router

djbudownik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ... pomożesz mi z pingiem w cs:go ?  :D

bo gdy siostra ogląda coś na laptopie , i ja gram w CS:GO na komputerze to mam duży ping ... Pomożesz mi z tym podzieleniem internetu  :P ?
Mój router to : TP-LINK ... model - tl wr743nd

Proszę pomoż  :) dam like  :D

Do wszystkich którzy mogą pomóc [kopia pw] 

AKTUALNY NICK : jacobW 

EMAAAA  :lenny:

Opublikowano

Jak siostra coś ogląda to normalne, że ping skacze. Oglądanie=rendering filmu=lagi. 

Poproś siostrę, żeby nie oglądał w trakcie twojej gry, albo powiedz, żeby nie oglądała w FHD. 

Zawsze możesz kupić nowy internet. 

Jakbym pomógł, to liczę na +   xD 

Opublikowano

Jak siostra coś ogląda to normalne, że ping skacze. Oglądanie=rendering filmu=lagi. 

Poproś siostrę, żeby nie oglądał w trakcie twojej gry, albo powiedz, żeby nie oglądała w FHD. 

Zawsze możesz kupić nowy internet. 

Tak robie ale nie zawsze schodzi ale napisał jeden użytkownik ze mozna internet podzilic na dwa kompy zeby nie wszystko szło na jeden komputer i duzy ping na drugim :D 

Opublikowano

@djbudownik

Internet chyba automatycznie robi "podziałkę" w zależności od tego co jest robione na komputerze. Np. filmy z Yt mają wyższy priorytet niż gra, ponieważ to film potrzebuje "więcej internetu" do działania.

Jakbym pomógł, to liczę na +   xD 

Opublikowano

@djbudownik

Internet chyba automatycznie robi "podziałkę" w zależności od tego co jest robione na komputerze. Np. filmy z Yt mają wyższy priorytet niż gra, ponieważ to film potrzebuje "więcej internetu" do działania.

Chyba ze tak :p 

Opublikowano

Możesz przydzielić co najwyżej prędkość transferu przez router dla danego IP, czy MAC, ale raczej nie pomoże Ci to z pingiem.

Podłącz się kablem do routera i nie będzie problemu, przez wifi nie gra się w FPSy.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Możesz przydzielić co najwyżej prędkość transferu przez router dla danego IP, czy MAC, ale raczej nie pomoże Ci to z pingiem.

Podłącz się kablem do routera i nie będzie problemu, przez wifi nie gra się w FPSy.

Ale jeśli podzieli prędkość transferu przez QoS ustawiając sobie większą prędkość transferu dla swojego komputera nie powinno mu to obniżyć pingu?

graphic.png
Opublikowano

Ale jeśli podzieli prędkość transferu przez QoS ustawiając sobie większą prędkość transferu dla swojego komputera nie powinno mu to obniżyć pingu?

O to mi chodzi :D 

Opublikowano

C***a wiesz a sie odzywasz , ja jakoś mam podzielone łącze 20 i u mnie mam 20 mb/s a reszta domowników po 6 i jakoś mi ping nie skacze , do tego gram na wifi i nigdy nie miałem laga.

Opublikowano

C***a wiesz a sie odzywasz , ja jakoś mam podzielone łącze 20 i u mnie mam 20 mb/s a reszta domowników po 6 i jakoś mi ping nie skacze , do tego gram na wifi i nigdy nie miałem laga.

Zależy od routera, spróbować zawsze można, ale na tych tańszych nie zawsze to wygląda tak jakby się chciało.

Co do autora, to wpisz nazwę swojego routera w google z hasłem QoS i poczytaj jak to ustawić.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Wlasnie szukalem i glownie to w innych jezykach ... chcialem zeby mi to polak wytlumaczyl . A co to routera to chyba mój nie jest jakis nizszej polki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...