Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[RECENZJA] Dying Light

Stanovitz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dying Light

441049458.jpg

Co mogę powiedzieć o Dying Light? Zacznę od tego że, moim zdaniem bardzo udana produkcja polskiego studia TechLand.

W grze wcielamy się w niejakiego Kyle'a Crane'a. Trafiamy do miasta zwanego Harran w którym wybuchła epidemia zombie. I musimy odzyskać ważny plik który wykradł przestępca obwiniający "GRE" o śmierć swojego brata. Podobno to plik który może "uratować ludzkość". Gra ma w sobie i się opiera na prześwietnym systemie parkouru. Mamy masę zadań pobocznych. Na początku jesteśmy zwykłym "chłopcem na posyłki" lecz gra z czasem się rozkręca. Bardzo rozbudowany system poziomów Siły, Zwinności i Przetrwania.

20150201174330.jpg

Na świecie jest masa terenu do explorowania. Świetne MultiPlayer możliwość bycia zombie i wejście do kogoś do gry. Lub też co-op. Świetna fabuła gry jak już wcześniej wspomniałem na początku jesteś zwykłym "chłopcem na posyłki" lecz gra się z czasem coraz bardziej rozkręca. Wiele różnych rodzai zombie, od tych zwykłych po najsilniejsze i najzwinniejsze. Wiele wiele ale to wiele najróżniejszych broni, masa ulepszeń, wytwarzania przedmiotów itd.

20150201174438.jpg

Boska logika gry gdy zombie po ciebie idzie może nawet zeskoczyć z 2 piętra i rozbije sobie czaszkę o podłogę. W nocy wychodzą już trudniejsi przeciwnicy zwanymi "łowcami"/"Myśliwymi". Na początku gry łażenie sobie po mapie nocą to jest raczej pewna śmierć. W dying light "slumsy" nie stanowią całej mapy. mamy jeszcze Stare Miasto i (chyba) jeszcze jakiś 3 obszar którego nazwy nie znam.Jak już też wcześniej wspomniałem mamy bardzo rozbudowany system umiejętności.W grze nie jest taki system walk jak np jak w Skyrimie że nawalacie się z przeciwnikiem nawzajem. Tu twoi przeciwnicy robią uniki itp. W grze jest też również bron palna ma ona duuuuuże obrażenia lecz jest głośna i ściaga ona zwinnych i szybkich zombie.

20150201174404.jpg

Aby zagrać w Dying light na Wysokiej jakości tekstur lecz z powyłączanymi różnymi pobocznymi rzeczami nie trzeba mieć jakiegoś super komputera. TechLand wydał również może znane wam Dead Island. Lecz Dead Island nie wyszedł im tak świetnie jak Dying light.

20150201174446.jpg

Moja Ocena gry to 9,0/10.

p.s: Proszę o wyrozumiałość gdyż to moja pierwsza recenzja gry. Jak zauważyliście jakiś błąd lub się z czymś nie zgadzacie piszcie śmiało.

Opublikowano

Po pierwsze zmień ten napis na początku. Nie wiem na jaki. Byle nie na niebieski. Po drugie recenzja nie zachęca do przeczytania na pierwszy rzut oka. Nie ma nawet screen'ów z gry. Po trzecie nie zbyt urozmaicona treść. Nie będę się rozpisywał bo nie ma co. Gdy bym miał oceniać tą recenzję to 2\10. Biorąc jednak pod uwagę że to twoja pierwsza recka to 4\10 mogę ci dać. Pozdrawiam. Mam na dzieję że kolejne twoje recenzje będą na wyższym poziomie. 

759081466790725720585.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Fajnie napisane, lecz troszkę za mało. CO do gry chyba jedna z najlepszych nie liczyć Zombie Army Trilogy

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Recenzja jest w miarę dobra. Opisałeś podstawowe elementy gry. Z jednej strony zachęcasz do zagrania, a z drugiej wypisujesz jej minusy, co rzadko się zdarza w subiektywnym ocenianiu gry.

Podoba mi się, 8/10.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...