Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Instalacja Win7 32bity z płyty

NyanBoy

Pytanie

Opublikowano

Otóż ostatnio przemeczylem mojego laptop tak że nie chce się włączyć, a narzędzia do naprawy nie działają. Mam na płytce win7 32bity lecz nie wiem jak go zainstalować. POMOCY (emotka zbitego psa...)

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż ostatnio przemeczylem mojego laptop tak że nie chce się włączyć, a narzędzia do naprawy nie działają. 

Co znaczy, że nie chce się włączyć? Opisz to dokładniej, może uda się uniknąć formatu.

Mam na płytce win7 32bity lecz nie wiem jak go zainstalować.

Naciśnij odpowiedni klawisz, aby przywołać menu urządzeń rozruchowych i wybierz z niego płytę (wcześniej włóż ją do stacji dysków). Przez proces instalacji przeprowadzi cię kreator.

Opublikowano

Weź to lepiej nagraj tym twoim tabletem/telefonym to czym tam masz żebym wiedział o co ci chodzi i jak to wygląda bo serio ty piszesz po Rusku a nawet gorzej.

Prosiłbym o powrót do szkoły podstawowej o naukę czytania i niewyzywanie.

Opublikowano

Włącz bios (nie wiem jakim u ciebie przyciskiem ale wyskakuje przy włączaniu komputera) i poszukaj opcji bootowania z CD.

Jak będzie się włączała instalka to usuwasz wszystkie dyski(partycje) przy czym robisz nowe i instalujesz.

Cała historia.

Opublikowano

MarcinxHardcore, dzięki, ale to nie działa po włączeniu bootowania z cd (o ile chodzi tu o: ahci cd: tsstcorp cddvdw ts-l633c)

przez 5 min jest czarny ekran po czym tło windowsa z nienormalnie dużym kursorem ;C. Coś mi się wydaje że będę musiał się zaopatrzyć w nowego laptopa ;C sorka że nie robię edita tylko po prostu odpisuje lecz na telefonie nie ma takiej opcji

Opublikowano

Wiesz, napisałem to sam do siebie, bo źle przeczytałem twój nick. Wybacz, sformulowalem to nie tak jak chcialem więc pewnie zrozumiales że pisze to do Ciebie. Naprawdę nie chciałem Cię urazić. Co do owego problemu, byłem wczoraj u mojego wujka informatyka, pierw próbował cos zrobić na owym wadliwym laptopie lecz nic się nie udało, potem rozkrecil go i podłączył jako dysk zewnętrzny do swojego sprzetu, włączył diagnostykę i powieszchwonie go naprawil. Niestety tak jak myślałem dysk do wymiany, są na nim bad sectory. Jeszcze raz przepraszam

Opublikowano

No tak, odkryłem jak się wgrywa tego windowsa, wchodzi się w setup boot pierwsza opcja i daje się na sama górę rozruch z cd, robię tak lecz to nie działa. Komputer włącza się normalnie tak jak wcześniej, wyskakuje menu z narzędziami do naprawy i zwykłym uruchamianiem. Teraz jestem już pewien że po prostu uszkodzilem hdd.

Opublikowano

Emm tak, jak klikne podczas włączania esc wyskakuje boot menu w którym wybieralem już wszysykie 2 opcję i nic, gdy klikne f4 wyskakuje setup w którym nic nie rozumiem. Co do dodatkowych informacji przed problemem zacial się laptop po czym już nie chciał się włączyć, gdy go prubuje włączyć wyskakuje menu z naprawianiem systemu i zwykłym uruchomieniem, gdy klikam naprawianie nic się nie dzieje tylko po jakiś pięciu minutach wyskakuje tlo windowsa i kursor, gdy klikam zwykle uruchomienie wczytywanie z tym swiecacym logiem windowsa trwa trochę dłużej po czym jest bluescreen i reset laptopa więcej nic nie wim. Dodam że jak klikne podczas włączania f9 coś się dzieje po czym również wyłącza się. Aha no i co do laptopa mam samsunga r530 (syyffff). Sorka za wszelkie błędy i braki ale pisze to na telefonie.

Ogólnie albo uszkodzilem windowsa albo hdd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...