Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypt C# Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, jak zacząć skrypt który ma za zadanie obniżać mi 2 statystyki co kilka sekund?

Chcę zrobić aby co kilka sekund zmniejszały mi się statystyki jedzenia i picia ale pisząć to w IEnumerator tracę to w1 sekundę i nic nie działa

Jest jakiś sposób na innego delay w C#

TEMAT

Opublikowano

Niezbyt ponieważ nie mogę zastosować tam swojego kodu pisze że nie odpowiedni znak się tam znajduje a kod prawidłowy.

Testowałem go w void Start więc na 100% działa, poszukam w necie może coś trafia

Btw wiesz jak zrobić tło na statystyki?

Chodzi mi o jakąś ramkę wokół paska życia staminy itp bo same luźne paski źle wyglądają + wiesz jak mogę zrobić falowany pasek statusu? Bo wrzucając plik png z Gimpa albo innego edytora zdjęć nie jest on widoczny w Unity

TEMAT

Opublikowano

Niezbyt ponieważ nie mogę zastosować tam swojego kodu pisze że nie odpowiedni znak się tam znajduje a kod prawidłowy.

Testowałem go w void Start więc na 100% działa, poszukam w necie może coś trafia

Btw wiesz jak zrobić tło na statystyki?

Chodzi mi o jakąś ramkę wokół paska życia staminy itp bo same luźne paski źle wyglądają + wiesz jak mogę zrobić falowany pasek statusu? Bo wrzucając plik png z Gimpa albo innego edytora zdjęć nie jest on widoczny w Unity

Poprostu zrob to w ienumeratorze to w unity dziala dobrze ... ^.^

a co do tla i tych paskow to poprostu wrzucasz grafike na tlo i na te paski? o.O

GUI.DrawTexture()

i w jakim sensie png z gimpa nie jest widoczny w unity?

wrzucasz grafiki do folderu Resources i wczytujesz metoda Resources.Load() np : 

Texture2D boxtexture = Resources.Load("Images/Windows/box") as Texture2D;

( plik box.png jest w folderze Resources/Images/Windows/ )

3053080006.png

Opublikowano

Tak wrzucam, lecz gdy to zrobię paski robią się szare (efekt tego że 'tło' jest nad paskami przez co przybierają jego kolor) po przesunięciu pasków na wierch nie widać tej ramki.

Dokładnie chcę coś takiego jak to:

|||||||||||||||||||||| 100%

Taki wygląda czyli ramka wokół statusu życia i innych

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...