Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aplikacja na Androida

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę zrobić aplikację (mały program) który będzie coś na wzór, katalogu. Chcę by można było szukać zawartych w programie informacji. Tylko że nie szczególnie wyobrażam sobie by te informacje (np. wzory matematyczne) były w pliku tekstowym lub na twardo w programie.(BA to nie wchodzi w grę, bo jakbym chciał edytować jakąś zawartość to trzeba by aktualizować całą aplikacje)  Myślałem na bazą danych SQL, czyli gdy ktoś wybierze np. wzór skróconego mnożenia to połączy się bazą danych i wyświetli dostępną zawartość. Tylko pytam bo może jest jakiś inny lepszy sposób na to.  A i czy jest możliwość wykorzystania SQL do aplikacji androida, czy jest taka biblioteka? 

PS: Nie proszę o podawanie mi gotowych aplikacji (z google play) więc nie piszcie że taka aplikacja ze wzorami już jest i możesz ją za darmo pobrać stąd... Ja nie chcę tworzyć dokładnie takiej aplikacji (czyli zbiór wzorów) tylko coś podobnego, działającego na tej zasadzie.  

Cześć...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...