Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pamięć RAM w telefonie [Automatyczne uruchomianie programów]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim! :D

Chciałbym się was dopytać jak zablokować automatyczne uruchamianie się najróżniejszych procesów w telefonie SK17i z Android 2.3.4.

Większość plików przerzuciłem na kartę SD ale pomimo tego wszystkie uruchomione procesy idą na pamięć RAM... Czyli jak wcześniej wspomniałem... Jak zablokować ich ponowne uruchomienie <Prócz ich odinstalowaniem> Zarazem jak zrozumieć do czego są niektóre inne procesy w tle np. devicemonitor /Menedżer LiveWave, Fun&dowolands... Nie korzystam z tych plików świadomie, a ich usunięcie nie jest możliwe <Chyba, że macie jakiś pomysł>

Drugą sprawą jest pamięć wewnętrzna...  Są na niej dziesiątki jakiś aplikacji z logiem Andriod np. takie R2R Client/ PopCapInstaller itd... A  ich usunięcie nie jest możliwe :/

Chce się ich pozbyć... Mam jedynie 79 MB wolnego i 341 zajętego :/

Bardzo proszę o pomoc :/

wLvS201.png
Opublikowano

Użyj tej apki (https://play.google.com/store/apps/details?id=imoblife.toolbox.full), opcja przyspieszania startu systemu. Jeżeli nie zadziała to Greenify lub Titanium Backup.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Greenify - Twoje urządzenie nie jest zgodne z ta wersją

All-In-One Toolbox- Aplikacje natychmiastowo znowu się uruchomiły  <Jak i również niektóre nawet się nie zakończyły> Czyli dalej nie mogę ich usunąć ;p By się nie uruchamiały...

Użyłem opcji przyspieszania startu systemu i wyłączyłem... WSZYSTKO... I po resecie telefonu... Włączyło się WSZYSTKO... Jak mam się tego pozbyć? -.- Ewentualnie zrobić kopię plików na SD a resztę usunąć...

wLvS201.png
Opublikowano

A roota masz?

Opublikowano

Powiem szczerze, że dostałem ten telefon od mamy bo już skończył jej się abonament więc mogła wziąć lepszy...

Nawet nie wiem co to jest ten Root ;/ Coś ktoś pisał o gwarancji... Ale po jego stanie to gwarancji bym nawet nie dostał <Nawet jej nie miał ;D>

wLvS201.png
Opublikowano

To zrób roota i wtedy zamrozisz feralne apki programem Titanium Backup.

Opublikowano

Trzeba coś wiedzieć o tej aplikacji??... Żeby przypadkiem czegoś nie zepsuć?... Czy wszystko widać jak na dłoni?... Warto się o wszystko pytać...

Ehh na start już widzę, że są już problemy...

Bład

Niestety, nie można było uzyskać uprawnień administratora. Ta aplikacja będzie działać! Upenij się, że twój ROM jest odblokowany i spróbuj ponownie

Ta próba została wykonana przy użyciu polecenia "su".

Nic, a nic nie ogarniam heh :D

wLvS201.png
Opublikowano

Roota musisz mieć :v

Opublikowano

Nawet jak mówiłem wcześniej nie wiem co to jest heh xD Nie będę ,,wymagał'' od ciebie żebyś mi to wyjaśnił :c Temat chyba najzwyczajniej poleci do kosza bo chyba nawet tych podstaw nie znam :c

wLvS201.png
Opublikowano

Dobrze, spokojnie. Root to są jakby prawa administratora na telefonie. Możesz go zdobyć na różne sposoby, jednak najpewniejsze masz na XDA Developers. Poszukaj tam sposobu na swoje urządzenie. I podaj mi jaki masz telefon i wersje Androida.

Opublikowano

Telefon i wersja androida jest w 1 post xD

telefonie SK17i z Android 2.3.4.

Nie mam nawet pojęcia jak szukać tych praw administratorskich... W telefonie...Przeglądarce... Nie ma sensu zajmować się tym gdy nie wiem co trzeba zrobić ;/ A prowadzenie mnie za rękę jest, aż irytujące dla osoby, która pomaga ;p

wLvS201.png
Opublikowano

Te prawa administracyjne to wlasnie root, musisz go wgrac.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Na początek spróbuj TowelRootem i Framarootem, nic nie zepsujesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...