Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomysł] Na server MineCraft !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Tak jak w temacie mam pomysł na serwer !

Kilka zdań o projekcie:

- Serwer będzie opierał się na starodawnych FreeBuild, gdzie administracja będzie rozdawała własnoręcznie działki.

- Będzie mapa surowcowa ( tartak, kamieniołom ) itp.

- Sklepy z możliwością sprzedaży i kupna itemów.

- Prace ( Jobs ) typu Drwal itd.

- Eventy ( Co 2 dni o 17.00 )

- Stare gildie factions

Stworzyć taki serwer ? Jeśli tak ile slotów i czy ktoś by zagrał i mógł złożyć się mała kwotą ( PayPal / SmS ) ?

Kontakt

- PW

- Skype ( kamil.nocek1 )

Zapraszam !

Opublikowano

- Serwer będzie opierał się na starodawnych FreeBuild, gdzie administracja będzie rozdawała własnoręcznie działki.

Przy większej ilości graczy może to być uciążliwe, lepiej chyba zrobić automatyczne działki. :P

Opublikowano

Przy większej ilości graczy może to być uciążliwe, lepiej chyba zrobić automatyczne działki. :P

Ale wtedy serwer robi się g..... ;p Będzie 5 moderatorów, którzy będą je rozdawać ;]

Opublikowano

Ale wtedy serwer robi się g..... ;p Będzie 5 moderatorów, którzy będą je rozdawać ;]

Dlaczego? Wyobraź sobie, że jest 100 graczy. Jak moderatorzy nie będą wyrabiać i gracz nie dostanie swojej działki to albo będzie spamował, albo wyjdzie. Automatyczne działki są wg mnie lepsze, chociażby dlatego, że serwer wygląda na lepiej zorganizowany.

Gracz wpisuje komendę i ma działkę, nie musi czekać aż ktoś łaskawie przyjdzie i mu ją nada. Takie jest moje zdanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...