Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Usunięcie MS Office 2010 (Pliki rejestru)

camillo2001

Pytanie

Opublikowano

Cześć mam problem ponieważ gdy chciałem zainstalować inny pakiet office musiałem odinstalować stary lecz tego nie dało zrobić się przez panel sterowania. Użyłem programu by odinstalować stary pakiet lecz problem nadal występuje. Dlatego moje wnioski że musiał zostać jakieś pliki rejestru. Lecz ja sam nie chce się do tego zabierać. 

Co do Office'a 2003 jego bez problemu odinstaluje. 

04sA8S6.jpg

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co jest trudnego w rejestrze?Rozumiem klucze,podklucze itp itd...ale w twoim przypadku chodzi o to by wejść w:

start/uruchom(lub wyszukaj)/regedit i SAMEMU znaleść wszystkie klucze związane z officem.

Dla bezpieczeństwa narodowego zrób kopie rejestru dla bezpiecznego edytowania (skoro jesteś nowy)

Opublikowano

Co jest trudnego w rejestrze?

Rejestr składa się z setek tysięcy kluczy, więc jak nie wiesz gdzie czegoś szukać (i jak to zrobić), to tego nie znajdziesz.

@@camillo2001

Do wyczyszczenia rejestru ze zbędnych wpisów możesz użyć programu CCleaner, choć nie gwarantuję, że to pomoże. Lepiej jest ręcznie usunąć cały pakiet Office przy pomocy poradnika od Microsoftu: https://support.office.com/en-us/article/How-to-uninstall-or-remove-Microsoft-Office-2010-suites-90635a1d-aec8-4653-b358-67e1b766fc4d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...