Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań od początkującego gracza

Sztalixon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam kilka pytań. 

1) Skąd bierzecie buildy?

2) Jak tworzyć je samemu? Skąd wiedzieć co potrzeba np, na supporta itd. 

3) Jak znaleźć main picka? 

4) Jak grać na linii żeby nie feedować?

Opublikowano

1. Polecam solomid.net

2. Z doświadczenia. Jeżeli grasz już dłuższy czas, to sam wiesz, co najbardziej postać potrzebuje i jak Tobie najwygodniej gra się. Skąd wiedzieć, co potrzeba na daną linie? Masz napisane przy umiejętnościach na co ma przelicznik (ad, ap, armor, mr, hp - zależy od postaci), np.: na supporcie raczej potrzebujesz mr, armor i hp (Leona, Braum) i wspomagające przedmioty (typu Solaria, Mikael, itp.), a na taką Morganę dobrze mieć coś AP, żeby był jakiś dmg.

3. Grać, grać i jeszcze raz grać. Sprawdzać postacie i wybrać tą, która najbardziej spodobała się, wygodnie i przyjemnie gra się nią.

4. Różnie. Jeżeli idziesz supportem i Twój adc gra dość agresywnie, to staraj się również wywierać jakąś presję na przeciwniku i miej "dookoła głowy oczy", mam na myśli, abyś pilnował wizję na mapie i uważał na przeciwnego junglera. Nie rzucać się na kogoś (inicjować TF) i uciekać (zwłaszcza, gdy jesteś "tankiem"), gdzie przez takie zachowanie prawie cała drużyna poległa (poza gościem, który uciekł) ~.~

Podsumowując: dużo graj i wszystkiego z czasem nauczysz się ;)

Opublikowano

1. Polecam solomid.net

2. Z doświadczenia. Jeżeli grasz już dłuższy czas, to sam wiesz, co najbardziej postać potrzebuje i jak Tobie najwygodniej gra się. Skąd wiedzieć, co potrzeba na daną linie? Masz napisane przy umiejętnościach na co ma przelicznik (ad, ap, armor, mr, hp - zależy od postaci), np.: na supporcie raczej potrzebujesz mr, armor i hp (Leona, Braum) i wspomagające przedmioty (typu Solaria, Mikael, itp.), a na taką Morganę dobrze mieć coś AP, żeby był jakiś dmg.

3. Grać, grać i jeszcze raz grać. Sprawdzać postacie i wybrać tą, która najbardziej spodobała się, wygodnie i przyjemnie gra się nią.

4. Różnie. Jeżeli idziesz supportem i Twój adc gra dość agresywnie, to staraj się również wywierać jakąś presję na przeciwniku i miej "dookoła głowy oczy", mam na myśli, abyś pilnował wizję na mapie i uważał na przeciwnego junglera. Nie rzucać się na kogoś (inicjować TF) i uciekać (zwłaszcza, gdy jesteś "tankiem"), gdzie przez takie zachowanie prawie cała drużyna poległa (poza gościem, który uciekł) ~.~

Podsumowując: dużo graj i wszystkiego z czasem nauczysz się ;)

Co do 1, nie polecam buildów z różnych stron. Lepiej budować się pod enemy/sytuacje ;)

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Później wiadomo skąd takie gówna w platynie.

@AntyWarn

1. probuilds.net - buildy najlepszych pro player'ów

2. Sprawdzasz opisy itemków, np. na Cassio ostrze nieskończoności nie będzie działać, ponieważ to APC.

3. Testuj postacie z rotacji.

4. Być ostrożnym i nie podchodzić za blisko.

Kocham Renissance.

Opublikowano

Co do 1, nie polecam buildów z różnych stron. Lepiej budować się pod enemy/sytuacje ;)

Od czegoś trzeba zacząć. Sama, gdy zaczynałam grać pytałam się znajomych (tyle dobrze miałam), ale też patrzyłam, co i jak na stronach (w sumie to masterki). Przedmioty można łatwo dobrać pod sojuszników/przeciwników, tylko najpierw trzeba poznać je, żeby wiedzieć, co z czym i do czego. Dlatego dobrze, aby autor tematu zaznajomił się z nimi i nauczył się metodą prób i błędów :P

Jeżeli masz jakieś jeszcze pytania to pytaj śmiało. Zawsze można zagrać jakiegoś normala czy arama :)

Opublikowano

Nudzi mi się wiec ci napisze..

Po 1, nie słuchaj się tych wyżej bo to sa idioci bronzy. Jak można odpisac komus kto się pyta jak nie feedowac tak "nie podchodzic za blisko" najlepiej to na respie siedz -.-.

Dobra

1. Zalezy od druzyny przeciwnej a czasem teamu (jak grasz tankiem a kolega ma suppa i ma lodowe serce to czasem nie musisz" (Zalezy od sytuacji). Buildy nie musisz szukac, w sklepie masz polecane co może ci się przydac a czasem sam dojdziesz do tego co musisz kupic aby ci się lepiej gralo.

2. Tworzyc? Możesz w profilu gry tam masz przedmioty i możesz sobie stworzyć wlasny build. Wpisujesz potem w grze w sklepie nazwe pod która zapisales dany build.

Wszystko masz w polecanych.

3. Jeśli ci się ktoras postac spodoba i będziesz nia dobrze gral to to będzie twój main pick. Najlepiej odrzucić te postacie których nie chcesz np. jak nie chcesz grac na suporcie to nie będziesz grac Leona. (dalem przykład szukania main picku, Leona jest op suportem)

4. Ogladaj poradniki, graj ostrożnie nie dawaj się ulec pokusie (killowi) na YouTube polecam ci youtubera o nicku nervarien.

Opublikowano

1) Staram się budować pod daną sytuację, ale jak już mam brać build to pytam kogoś na forum np. w dziale z buildami. :-)

2) Polecam wybierać itemy te "rekomendowane" które są polecane i ustawione dla danych postaci. 

3) Graj postaciami z rotacji, a potem zdecyduj czy ta postać do Ciebie pasuje. 

4) Po prostu nie podchodzić za blisko przeciwnika i nie dać się zabijać bez sensu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...