Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Mniej FPS po wyłączeniu cool and quiet

Sroczi

Pytanie

Opublikowano

Witam

Mam pewien problem odnosnie fps:) ciagnie sie to juz około 2 miesiace... Dobra do rzeczy.

Zakupilem wszystkie czesci do komputera nowiutkie noi zlozylem go a od razu pojawily mi sie spadki fps ok ok rozwiazalem ten problem po 2 miesiacach i wielu oddaniach komputera do serwisow.... Problem byl o tyle dziwny ze fps skakaly z 200 do 30 i dla mnie jako dla gracza csgo bylo to bardzo ale to bardzo uciazliwe. A wiec po rozwiazaniu tego oto problemu po wylaczeniu cool and quiet problem spadku fps znikl ale jak dla mnie problem zaczal sie nowy:D po wylaczeniu tej opcji CNQ jest o wiele mniej fps nie spadaja az tak bardzo do 35 ale jest ich w csgo na minimalnych od 60 do 110 i to dziwne bo gdy byl wlaczony CNQ bylo od 200 do 120 tylko z tym ze byly spadki fps. Wie ktos jak to mozna poprawic ? Dodam jeszcze ze po wylaczeniu tej opcji powinien procesor chodzic na najwyzszym taktowanu(i tak wlasnie jest chodzi na najwyzszym taktowaniu) i oczywiscie mam w panelu sterowania ustawione na wysoka wydajnosc. A dlaczego wiec mam mniej tych fps? Prosze o pomoc bo na prawde zalezy mi bRdzo na rozwiazaniu tego problemu i wielu fos w csgo :) pozdrawiam

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze może to być wina optymalizacji.

Niekoniecznie mogą to być temperatury skoro są na odpowiednim poziome (tym bardziej wtedy kiedy nie pojawiają się spadku fps'ów).

Czy podczas tego działają jakieś programy w tle?Nie instalowałeś czegoś typu AdWare/cleanery które nic nie dają?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...