Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] WorldGuard + Forge

pietroszy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postawiłem serwer na vps'ie. Serwer był instalowany z forge-1.7.10-10.13.2.1291-installer, pierwsze u mnie na dysku nastepnie skopiowałem pliki na vps'a i odpaliłem serwer_minecraft1.7.10 następnie forge-1.7.10-10.13.2.1291-universal.  Dodałem pare modów wszystko gra, serwer stop dodaje, worldedit-forge-mc1.7.10-6.0-beta-01 chodzi!, ale gdy dodaje do folderu plugins worldguard-6.0.0-beta-05 wraz z folderem contrib to guard juz nie działa. Na stronie napisane jest że powinien współpracować z 1.7.10.. Sam nie wiem czy ja robie coś źle czy to poprostu nie moze sie udać. Jest szansa zainstalowania worldguarda pod ten silnik? Java na vpsie  (build 1.8.0_40-b26) Java HotSpot 64-Bit Server VM (build 25.40-b25, mixed mode). 

Opublikowano

Na samym forgu nie zadziałają ci pluginy. Musisz zmienić silnik na cauldron wtedy będą działać ci pluginy i mody. Worldedit u ciebie chodzi, ponieważ został on specjalnie zrobiony na zasadzie modyfikacji nie pluginu. W internecie najnowsza wersja cauldrona to cauldron-1.7.10-1.1236.05.212 ale wszystkie modyfikacje które potrzebują forge 1291 działają z nim bez problemu.

Opublikowano

Dziękuję, spróbuję na claudronie. Mam jednak pytanie, instaluje go pierwsze u siebie na komputerze czy odrazu wrzucam na serwer i tam uruchamiam przez konsole?

Opublikowano

I jeszcze problem, jak wpisze /plugins to pisze że jest Plugins(1): iWorldGuard, ale gdy wpisze np, //wand pisze mi na czerwono unknown command. Try /help for a list of commands, natomiast gdy wpisze to pisze na biało /wand to unknown command. Type "/help" for help. worldedit-forge-mc1.7.10-6.0-beta-01 a WorldGuard-6.0.0-beta-05, Serwer juz oczywiście stoi na cauldron-1.7.10-1.1236.05.212.  Jak to naprawić?

Opublikowano

Spróbuj pobrać oba pluginy na wersje 1.7.10 (nie nowszą) najlepiej ze strony bukkita i stabilną bo widze że masz bete worldedit i worldguard.

Pluginy trzymaj tylko i wyłącznie w folderze plugins. (Wywal tego worldedita dla forge i pobierz normalnego dla bukkita)

Opublikowano

Wszystko pięknie pomogło, bardzo dziękuje za rady :), reinstalacja serwera i dobre dobranie modów oraz pluginów(zdecydowałem sie jednak na bete worldedita i worldguarda) zaowocowało powstaniem sabilnego serwera który w niedługim czasie zostanie udostepniony. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...