Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Migotanie ekranu

sebosebosca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem jak w temacie wyżej, otrzymałem dzisiaj nowo złożony komputer:

GTX760 OC Windforce

Zasilacz Chieftec 600W GPS-600A8 BOX

I5 4460 6mb box

asrock fatal1ty h97 killer

8gb ram hyperx fury black cl10

+dysk hdd 320gb ze starszego kompa podłączyłem.

Wszystko pięknie, póki nie wyskoczyły mi częste migotania na ekranie, są to jasne prześwitujące poziomie paski przeskakujące od góry do dołu w losowych miejscach, nie mam pojęcia czego może być to problem, monitor to philips 192e 19cali lcd, podłączony kablem vga-vga(+przejściówka dvi przy karcie), poprawiałem kabel, styki sprawdzałem - bez skutku. Sprawdziłem więc na telewizorze firmy Technika, którego posiadam od pół roku 32 calowy, a tamtego philipsa 6-7 lat, i tam wszystko normalnie działało, nie było żadnych migotań, czy też nasileń przy ruchu myszką jak na poprzednim monitorze, więc powinno to wykluczyć uszkodzoną kartę graficzną, ale mimo to chciał bym się was doradzić czy miał ktoś ten sam problem i se z nim poradził?

Znajomy polecił mi wymianę kabla na hdmi.

Opublikowano

Tylko mam żeńskie wyjście z monitora vga, to na czym polega ten konwerter? 

I czy to ten? http://allegro.pl/adapter-konwerter-z-hdmi-do-vga-dsub-kabel-fv-24h-i5075753935.html

Mal kabel vga męsko męski, i czy jedną stronę tego kabla podłączam do adaptera z wyjściem vga żeńskim, a drugą stronę kabla do monitora?

Później pozostaje mi jedynie podłączyć wyjście z adaptera hdmi do katy graficznej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...