Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki kurs do nauki javy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jaki kurs online/książke do javy polecacie (lub kilka książek) 

Opublikowano

Łooo pisiont takich pytań na tydzień się u nas pojawia. Ja uczyłem się z Java podstawy wydanie VIII i całkiem sensowna jest, rozdział o Swingu możesz pominąć i zamiast tego pocytać o JavaFX. ;)

2mmtzeu.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czytałem java podstawy wyadanie IX, w książce jest napisane, że jest przeznaczona dla tych którzy znają podstawy programowania w innych językach. Jest dużo porównań między javą a c++

Niektóre rzeczy dla mnie były niejasne, aż później się zgubiłem, a jeszcze inne rzeczy były opisane tak szczegółowo że aż nudno.

Na początek polecam Ci javastart, a potem jeśli chcesz się bardzo szczegółowo zagłębić w jave to po ukończeniu tego kursu online poczytaj sobie powyższą książke.

Jak opanujesz podstawy to jest druga część książki java techniki zaawansowane wydanie IX, której już nie czyta się od początku do końca, w takim sensie, że sam wybierasz sobie rozdział który Cię interesuje.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Najlepszy kurs znajduje się na stronie Oracle, dostęp do zawsze najnowszych zagadnień.

Linux pozwoli wycisnąć ostatnią łzę z twojego procesora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...