Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 1 Problem z mostem

Odmurzyniacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Kilka dni temu postanowiłem że od nowa zacznę swoją przygode z grą Gothic 1. Jako że kiedyś już ją przechodziłem postanowiłem że tym razem pobawie się z kodami (cheat god,full,goto waypoint,xp_map). Lecz wracając do tematu. Gdy jesetm już w połowie mostu w Świątyni Orków (ten most gdzie na końcu pojawia się 5 szaman bez serca) gra wyłącza się komunikat
"B:VFILE: Err: -2: Can't find file:
_WORK\DATA\SOUND\ITRW_2H_ORCSTAFF_01.MRM Code: 255"
Szukałem na ten temat w Google lecz zmienienie soundEnabled:1 na soundEnabled:0 nie pomaga, przejście mostu sposobem F8 i K również. Jednak nie próbowałem reinstalować gry gdyż w folderze Saves nie ma ani jednego zapisu gry, a już któryś raz z kolei nie chce mi się przechodzić.
Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu ._.
post-1257276-0-79394100-1426616812_thumb.png

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

"wejdź do folderu z zainstalowanym gothic'em nastepnie do folderu 'system' tutaj otwórz plik 'Gothic.ini' i zmień wpis 'soundEnabled=1' na 'soundEnabled=0'. Przejdz ten fragment, zapisz, odkreć zmiany. Ciesz się pozostałą częścią gry!" - Nwm czy za późno ( ctrl+v z innego forum ) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...