Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z masterkami

ankinus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy opłacalne jest rozdanie punktu w double-edged sword, czy nie? 

W miarę czasu będę dodawał też inne pytania. :P

Opublikowano

Nie opłaca się raczej, 2% więcej obrażeń to max 20 hp? Są bardziej opłacalne statystyki na drzewku masteriesów od tej.

Pomocnik
Opublikowano

Jak Eryk, zadajesz więcej ale również więcej dostajesz, więc według mnie to jest nieopłacalne :P

Opublikowano

spermapng_wnawssa.png

Kolorem szarym zaznaczyłem specjalizacje do których potrzebuję rad od lepszego gracza, czy są dobre i na jakie postacie zazwyczaj je brać. Niektóre przez przypadek maznąłem (typu Fury), ale to nie robi problemu. :D

Opublikowano

Fury - podstawowa masterka na każdego adc i champy polegające na AS

Butcher & Feast - trochę sustainu, ja zawsze praktycznie je dodaje bo w laning phase według mnie bardzo się przydają

Expose Weakness - 1%, nie warte uwagi

Spell Weaving - tutaj już 3%, spoko działa z championami typu Lucian, Corki, Ezreal gdzie bazujesz na swoich umiejętnościach. Hit aktywuje większy damage ze spelli o 1%, ale stackuje się do 3%

Blade Weaving - To samo co wyżej, ale po aktywacji spella mamy stackujący się damage z hitów. Tylko na postacie typu Corki, Ez, Lucian, Jax itp.

Frenzy - jedna z lepszych masterek, bardzo mocna i dająca sporą przewagę nad przeciwnikiem, który jej nie ma. Dodaje się ją na champach bazujących na hitach np. Ashe, Caitlyn, Graves itp.

Warlord - zawsze ją dodaje na postaciach ad, jest spoko, daje lekkiego boosta do AD. 5% to przy średnio 300 ad około 15 więc imo sporo, nie wspominam o zedach 400+ ad czy coś.

Jakbym miał zrezygnować z którejś "głębokiej" masterki to na pewno Devastating Strikes nie jest tak mocna jak inne na tym poziomie. W late mamy wystarczająco penetracji.

Opublikowano

Ok, dzięki za pomoc wszystkim. Jeszcze mam parę pytań:

1. Co jest lepsze w drzewku defensywnym, regeneration czy enchanted armor? Jak myślicie? Imho enchanted armor będzie się raczej dobrze spisywać pod standardowe suppy, gdzie buduje się armor/mresy.

2. Co jest lepsze w drzewku użyteczności (oh, jak to brzmi, w każdym razie "utility") 1% movement speeda czy może mniejszy recall i większy zasięg trinketów? Inni mówią, że te 1% carryuje im gierkę, a inni, że to jest bezsens. Jakie jest wasze zdanie?

3. Czy ktoś może mi podesłać uniwersalne drzewko pod ADC?

Opublikowano

regenka jest na postaci, ktore sa papierowe, ale maja zrobic mega burst. a armor na offtanki, tanki, etc.

jak gram np ap 21/0/9 masterkami, to daje 1sec krotszy recall i albo movement speed (kata, akali) albo mana regen. zasieg trinketow to na supporty.

http://www.mobafire.com/league-of-legends/mastery-tree-planner#&tree1=0-4-0-1-0-3-0-1-0-1-0-3-0-3-0-0-1-3-0-1&tree2=2-2-0-0-1-3-0-0-1-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0&tree3=0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0&v=2
tu masz na typowe ad carry

http://www.mobafire.com/league-of-legends/mastery-tree-planner#&tree1=0-3-0-1-0-3-0-1-1-1-0-3-1-3-0-0-0-3-0-1&tree2=2-2-0-0-1-3-0-0-1-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0&tree3=0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0&v=2
tutaj na postaci typu ez, corki lucian etc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...