Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Riven vs Fizz

NoApologies

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No w sumie jest.. Chociaż widywałam często fizzów który wygrywali topa na riven. *.*

Kiedy użyjesz doskoku do niej, to jest w stanie wywalić Ci całe combo.. Czyli stracisz sporo HP. Jeśli chcesz wygrać, musisz poczekać, aż ona straci stuna i wtedy spróbować działać. 

Opublikowano

­To fizz jest kontrą riven, wystarczy grać z mózgiem. E = dodge ulta/stuna co prawda early ma słabsze ale potem nie ma opcji z nią przegrać.

­azYIWDl.png

Opublikowano

­To fizz jest kontrą riven, wystarczy grać z mózgiem. E = dodge ulta/stuna co prawda early ma słabsze ale potem nie ma opcji z nią przegrać.

Żartujesz? Używając e stracę jedyną szansę ucieczki, a nic mi to nie da bo takiego refleksu to chyba nikt nie ma, żeby uniknąć tego stuna ;f

Tym bardziej, że riven z tego co obserwowałem ma dużo większy dmg w early od Fizza pod ad.

beznazwy2sj.jpg

screLy

Opublikowano

Riven najebie praktycznie każdemu toplanerowi, zbyt OP mechanika, dobrej Riven nie ograsz.

Wczoraj grałem na Fizza i typ kleił towera farmiąc się z nadzieją, że po złożeniu MOCY TRÓJCY POKONA MNIE NA DUEL, wyjebał się, hehe.

Opublikowano

Niestety dobra riven  wygra zawsze linie bez znaczenia jaki z*******y bys byl :D 

Opublikowano

­Tak chwalicie tą Riven... pooglądajcie chociażby streamy najlepszych Riven na świecie, często dostają w dupe. Wszystko zależy od tego jak potraficie grać swoją postacią w tym przypadku Fizz'em ;)

­azYIWDl.png

Opublikowano

­Tak chwalicie tą Riven... pooglądajcie chociażby streamy najlepszych Riven na świecie, często dostają w dupe. Wszystko zależy od tego jak potraficie grać swoją postacią w tym przypadku Fizz'em ;)

Najlepsze Riven świata nie streamują, w tym rzecz xD

Opublikowano

­

Najlepsze Riven świata nie streamują, w tym rzecz xD

To inaczej, pooglądajcie najlepszych streamerów grających riven. ^^

­azYIWDl.png

Opublikowano

Olaf potrafi zjeść riven :) A akurat fizza to zjada riven :)

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

­

Chyba do czasu aż fizz zrobie botrka. xD

uwierz mi, że przy dobrej riven nawet botrk nie pomoże :)

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Skoro przegrywałeś na topie nie zależnie czym to znaczy,że po prostu byłeś SŁABSZY od tamtego gościa i tyle.Liczy się skill,nie postać

Opublikowano

Fizz ma dosc ciezko z riven, do 6lvla nawet nie probuj sie z nią bic jednak na 6 mozesz cos probowac choc i tak nadal riven bedzie miala wieksze szanse.

Opublikowano

Myśląca riven zniszczy fizza bez problemu. Fizz musi podejść żeby zrobić dmg, a kiedy już się zbliży to wyrwie combo na japę. Riven ma przewagę o tyle, że potrafi unikać większość skillu i w dowolnym momencie zaczynać lub "wychodzić" z walki. Co prawda Fizz ma swoje E, jednak vs. Riven przydaje się ono głównie do ucieczki. Jeżeli riven ma problemy psychiczne to odpali wszystkie swoje spelle od razu po sobie ( nie wykorzystując passywki) to wtedy fizz może próbować zdodgeować. Fizz moze też zdodgeować finalne użycie ulta co już jest łatwiejsze. Jednak kiedy Riven zabije Cie raz to masz pozamiatane. Najlepsza kontra? Ban

Diss_Stream.png

Opublikowano

//Edit:

Dużo tekstu więc nie będę powiększał długości strony...

chcesz przeczytać kliknij spoiler...

cytat: "olaf potrafi zjeść Riven" no nie bardzo... wczoraj grałem i gdyby nie

Caitlyn która się obraziła na supporta i feedowała to byśmy wygrali cały mecz...

ale z olafem na topie wygrywałem... wchodzisz z drugiego Q i potem trzecie Q na wejście do olafa używasz W

i uciekasz z E aby jego Q nic ci nie zrobiło nawet jak cie trafi z pioruna już nie da rady bo będziesz za daleko...

robisz to do czasu aż olaf będzie miał za mało HP aby uciec / pokonać cie...

a co do fizza to trzeba czekać na pomoc junglera... jak riven jest ogarnięta i nie jest idiotą jak tobi...

to nie da sie pokonać fizzowi :)... ofc. można jeszcze próbować zmarnować riven jej stun-a albo można 

wykupić przedmioty do obrony przed jej stunem... ja za często nie gram sobie w lol-a 

ostatnio miałem przerwę 2 miesięczną ale od niedawna sobie wracam i prawie nic sie nie zmieniło :)

poza nowym czempionem i kilkoma nowymi przedmiotami...

chcesz grać na Riven grając Fizz-em pod AD ?...

kup sobie rtęciową szarfę ( 1000 golda ) a potem ulepsz to do Rtęciowego bułatu...

zawsze to biore kiedy gram np. Zed-em VS Panteon...

co ci to da ?... będziesz mógł wyłączyć stuna riven... w sumie dalej jeszcze pozostaje jej 

tarcza i trzeba z bułatu korzystać rozsądnie... bo CD na nim to 90sec. jednak pozwala 

uniknąć dowolnego debuffa czasowego... wszystkie spowolnienia stuny itp. będą wylączone

nawet jak masz ich kilka nałożonych 

dla ciekawoski działa to na wszystko...

ult zed-a - znika

ult vi - znika

amumu / nami / nasusty ( jego op spowolnienie ) - wszystko możesz wyłączyć...

wiec stun Riven działa do czasu aż uzbierasz 1000 golda...

rtęciowa szarfa ( 1000 golda ) różni się od rtęciowego bułatu tym że bułat daje ci dodatkowe AD i obronę przed magią...

to potem wystarczy jeszcze jakiś GA i obrone masz zrobioną na całkiem ok poziom...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...