Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Usunięcie rangi MCT

mirraseq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano ludziska!

Piszę w trochę nietypowej sprawie, mianowicie usunięcia rangi MPC Coders Team.

Dlaczego? No to zacznijmy od samego początku.

Ranga powstała dla programistów piszących i wrzucających swoje dzieła na łamach MPC Forum jakiś spory kawałek czasu temu.

Na początku było fajnie, zbierała się ekipa, wymieniała wiedzą czy to za pośrednictwem forum, czy poza. Było fajnie i pewnego czasu

kokosz zaproponował zapraszanie do grupy osób, które coś potrafią. Liczba osób rosła, byli wśród nich i doświadczeni i średnio-zaawansowani

programiści. Z czasem ktoś wpadł na pomysł by coś razem spróbować napisać ale zwykle kończyło to się na pomysłach i raczej do niczego

konkretnego nie doszło. Ale co bardziej zaangażowani chcieli jednak coś robić więc zajęli się rozwojem niezbędnika. Wyszło nawet fajnie,

pojawiło się kilka działów, w których większość służyła pomocą. Po pewnym czasie coś zaczęło się psuć. Ktoś wpadł na pomysł, by wywalić

"zbędne osoby" z teamu. Innymi słowy ktoś w końcu zaczął próbować "mieć władzę" (nie jestem pewien, czy wtedy była już ranga MCT Lidera

aczkolwiek prawdopodobnie tak). I wywalali tych, którzy ich zdaniem się "opieprzali". Poleciało kilka osób, część mniej część bardziej

"kumata". Nie było to jednak prowadzone na jakąś masową skalę ale było czuć, że na tym się nie skończy. Wtedy zrezygnowałem z rangi i

w zasadzie o tym zapomniałem. Z czasem jednak ciekawiło mnie, czy coś jednak udało im się zrobić i podpytywałem koderów co tam za projekty

szykują na światło dzienne. Oczywiście słomiany zapał pozostał od samego początku więc było mnóstwo pomysłów i zero realizacji.

No ale działo się dalej, liderzy zapewne stwierdzili, że mają za mały budżet i nie stać ich na tyle osób z tą rangą i bach, kolejne osoby

poleciały po prostu za nic. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby stał za tym jakiś konkretny powód. "Opieprzanie się" to żaden powód, kiedy

nawet sami liderzy się do tego zaliczają (chyba, że ich aktywność to "sprzątanie zbędnych osób"). Dzisiaj z rangą jest 5 osób (4 bez kokosza)

a wcześniej było nawet około 20 (może nawet więcej). I co z takim wielkim teamem wykombinują? Odpowiedź jest prosta i wymieniona wyżej.

Dni świetności dla tej rangi zostały już chyba policzone. Wiele zdolnych programistów nadal przebywa na tym forum ale nawet nie chcą się

teraz przyznawać, że byli częścią MCT przez to, że aż tak się zepsuło. Aplikacji do MCT mają całe mnóstwo (sarkazm) więc na pewno zbudują

wielką i zgraną ekipę tylko po to, by po pewnym czasie wywalić ich, bo mogą. Stąd moja propozycja, skoro już wywalać to wszystkich i całą

tę rangę.

Zawdzięczam MCT jedynie poznanie wartościowych osób, z którymi utrzymuję kontakt i którzy są naprawdę zdolni. Bo o to właśnie w tym chodziło.

To nie jest jakiś mój płacz, że mnie wywalili (wyżej podałem, że sam odszedłem dużo wcześniej). To raczej poirytowanie tym, co się dzieje i co

widać na zewnątrz. Więc może sami zadajcie sobie pytanie czy warto to dalej trzymać?

Pozdrawiam,

miraś.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Jest późno więc miałem ochotę by przeczytać cały ten tekst (wow leniwy dziobagg czyta)

No oczywiście, że się zgadzam, nic więcej nie mogę chyba powiedzieć ;)

3t6EGVz.png

Opublikowano

Tak, grupą nikt się nie zajmuje, w aplikacjach stoją apki z grudnia (sic!) i nikt tego nie rozpatruje. 

Dni świetności dla tej rangi zostały już chyba policzone.

+1

Opublikowano

Nie wylecieli za nic, a za to, że nie chciało im się nawet odpisać na PW. Co do grupy, to powinni dostać ostatnią szansę z nowym liderem, jeśli się nie uda, to po prostu usunąć rangę, a nagrodę przyznawać użytkownikom aktywnym w wybranych działach.

Opublikowano

Nie wylecieli za nic, a za to, że nie chciało im się nawet odpisać na PW. Co do grupy, to powinni dostać ostatnią szansę z nowym liderem, jeśli się nie uda, to po prostu usunąć rangę, a nagrodę przyznawać użytkownikom aktywnym w wybranych działach.

Czśściowo popieram. Ogólnie trzeba się tym zająć, ponieważ nie widzę, żeby ta grupa cokolwiek robiła. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Od kilku dni trwają dyskusje z @Anonymous i @Miszczu o przyszłości Codersów. Jestem pewna, że grupa ma jeszcze szanse zaistnieć pod warunkiem, że liderzy wezmą się w garść / zostaną zastąpieni.

Wierzę też, że ludzie zaczną interesować się grupą, jeśli zauważą jakiś progres - że grupa nie umarła, pracuje nad czymś fajnym i coś w niej się dzieje.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Od kilku dni trwają dyskusje z @Anonymous i @Miszczu o przyszłości Codersów. Jestem pewna, że grupa ma jeszcze szanse zaistnieć pod warunkiem, że liderzy wezmą się w garść / zostaną zastąpieni.

Wierzę też, że ludzie zaczną interesować się grupą, jeśli zauważą jakiś progres - że grupa nie umarła, pracuje nad czymś fajnym i coś w niej się dzieje.

Grupa już istnieje spory kawałek czasu, pomysł na "robienie czegoś fajnego" też. Do dziś się nie sprawdził pomimo sporej ilości pomysłów. Sporo ludzi z umiejętnościami odeszli lub zostali wyrzuceni. Jeśli jednak znajdą się osoby na tyle ambitne, by coś robić, to będę im kibicować ;)

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Są ludzie, którzy aplikowali, ale i tak się nie dostali, choć moim zdaniem się nadawali w jakiś sposób (no ale ja się w tym nie specjalizuję).
Grupa miała zacząć jakiś projekt, czy coś, ale słyszałem to wiele razy i nic.
Jestem za tym, aby dać im ostatnią szansę.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Mamy na tą grupę oko, obecnie nowa osoba dostała lidera i zobaczymy jak się sprawa potoczy.

Sam byłem za usunięciem kilka dni temu, jednak uznałem, że jeszcze jedna szansa dla grupy to nic złego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...