Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o reinstal systemu i partycje

likus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeżeli zły dział to z góry sorki nie mogłem znaleźć nic lepszego.
1.Czy przeinstalowując system muszę kasować dysk C (systemowy) i D czy wystarczy format C podczas instalacji i zainstalowanie na nim systemu?
2.Czy mogę sobie utworzyć z tego wolnego miejsca co się zrobi po formatowaniu z połowy dysk C jako systemowy i drugiej połowy dysk E ? Czy jaki to tam będzie w kolejności następny.
3.Czy dane które mam na dysku D po przeprowadzanej instalacji bez ruszania tej partycji ulegną jakiemuś uszkodzeniu lub będzie brak możliwości odczytu danych z tej partycji?
4.Chcę instalować system z pendrive czyli muszę go zrobić bootowalnego czy po tej operacji będę mógł go przywrócić do stanu poprzedniego (normalnego)? Wystarczy tylko format pendrive?

To będzie instalacja z win 8 który mi się sypie, strasznie chodzi i wgl na win8.1. System będę pobierał ze strony microsfotu http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-8/create-reset-refresh-media

334qlo8.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...