Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niedawno kupiłem nową kartę sieciową do PC i teraz mój ping w lidze waha się pomiędzy 19-250 (19 na początku a po jakiś 30 sec się zwiększa do 250 i znowu spada)

Mogę jakoś zapobiec temu?

Opublikowano

Nie masz w tle żadnych programów korzystających z interentu np. Torrenty? Takie coś wpływa na ping.

Opublikowano

Jaka masz predkosc neta ? Czy masz router lub modem ? Jesli tak ile urzadzen na nim korzysta. Jesli mieszkasz w bloku sprawdz kanał na ktorym jest twoje ip.(juz tlumacze o co chodzi z kanalem w bloku kazdy ma siec innego dostawcy sa kanaly na ktorych pracuja urzadzenia w moim przypadku bylo tak ze 10 urzadzen bylo na kanale 2 z 20 na 5 i 3 na 4

moj byl na 2 i moj net byl bardziej obciazony zadzwonilem do dostawcy i zmienili moj kanal sieci na 3 po czym byla znaczna poprawa)

Opublikowano

Ile mam urządzeń podłączonych do routera? Oczywiście jeśli router posiadasz. Możliwe, że nawet coś aktualizuje się ci na fonie i ping ci skacze, bądź ktoś akurat korzysta z innego urządzenia, które ci obciąża neta. 

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...